Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου από το Εργατικό Κέντρο για το νέο "χαράτσι" από τη ΔΕΥΑΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/9/2011

Την περασμένη Πέμπτη το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, αυξήσεις στην τιμολογιακή πολιτική, με κύριο επιχείρημα τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, ξεκινώντας από αύξηση κατά 13% στα τιμολόγια της ύδρευσης. Για να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, μέσω του εκπροσώπου του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝ, καταψήφισε την απόφαση αυτή. Το Ε.Κ.Ν.Δ. θεωρεί ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία μέρα με την ημέρα, επιδεινώνεται ενισχύοντας την ανασφάλεια όλων των συνδημοτών μας, χρέος της ΔΕΥΑΝ είναι να πράξει πρώτα τα αυτονόητα, δηλαδή:
Να εισπράξει, επιτέλους, αυτά που χρωστούν στη ΔΕΥΑΝ.
Να εντοπίσει και επιβάλλει πρόστιμα σε όσους κλέβουν νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.

Αφού γίνουν αυτά, τότε μπορούμε να μιλάμε για βιωσιμότητα της επιχείρησης και ανάγκη επιβολής αυξήσεων.
Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν την εισήγηση για αύξηση των τελών ύδρευσης & αποχέτευσης και να υιοθετήσει την πρόταση του Ε.Κ.Ν.Δ. για επέκταση των ευνοϊκών ειδικών ρυθμίσεων στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ στους συνδημότες που βρίσκονται στην ανεργία για περισσότερο από 6 μήνες.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Σ.Σ. Οι αυξήσεις είναι σε ποσοστό 13,3 % αλλά σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η αύξηση του ΦΠΑ. Τις αυξήσεις καταψήφισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Καρακώστας. Από τον Κ. Καρακώστα κατατέθηκε πρόταση με άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα, που οδηγούσαν στο να μην είναι η ΔΕΥΑΝ ελλειμματική αλλά να μπαίνει και σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας τις υπηρεσίες της, χωρίς αυξήσεις στο τιμολόγιό της. Δυστυχώς το δ.σ. της ΔΕΥΑΝ με ψήφους 5 έναντι 2 υπερψήφισε την πρόταση για αυξήσεις. Δεν μας αρκούσε η γενικότερη φοροεπιδρομή και σε αυτήν προστίθεται το νέο χαράτσι της ΔΕΥΑΝ με τους κ. Μπουλέ και Σταυρόπουλο σε ρόλους Παπανδρέου και Βενιζέλου, αντίστοιχα. Ας αναρωτηθούν μόνο αν πολλοί συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τέτοιες αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου