Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η θέση της Κίνησης για την 2η Κυριακή


Οι εκλογές της δεύτερης Κυριακής είναι μια νέα αναμέτρηση με διαφορετικό χαρακτήρα και μόνο δύο υποψήφιους. Από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής έχουμε δύο βασικά συμπεράσματα. Η θητεία Παπαθανάση καταδικάστηκε από το 65% των συνδημοτών μας (κι εδώ  είχε σημαντική συνεισφορά η Κίνηση Πολιτών) και ταυτόχρονα κανένα πρόγραμμα δεν πήρε την έγκριση της πλειοψηφίας. Και οι δύο που συνεχίζουν έχουν την έγκριση του 1/3 των ψηφοφόρων.
Η Κίνηση Πολιτών δεν έχει υποψήφιο σε αυτή την αναμέτρηση αλλά είναι υποχρεωμένη να παρέμβει πολιτικά και να συμμετέχει στην συζήτηση των τελευταίων ημερών. Τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας πρέπει να είναι η ατζέντα της συζήτησης. Είναι κρίμα η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να εξαντληθεί σε διαμάχες μηχανισμών, κομματικές και βουλευτικές στηρίξεις, σε ταξίματα και διατύπωση διλημμάτων. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής «δείχνει» στους δύο υποψήφιους άλλο δρόμο. Τους καλεί να προχωρήσουν σε συνθέσεις. Δεν μπορεί ο κ. Παπαθανάσης να υπερηφανεύεται πια για το έργο του ενώ ο κ. Μπουλές θα ζητήσει την ψήφο συνδημοτών μας που με την ψήφο τους έχουν καταθέσει διαφορετική άποψη για τον τόπο μας. Οι συνδημότες μας περιμένουν να δουν αν οι δύο υποψήφιοι έλαβαν το μήνυμα της πρώτης αναμέτρησης. Μπορούν και θέλουν να διευρύνουν την όποια συναίνεση κέρδισαν μέχρι τώρα; Θα προσπαθήσουν να πείσουν αυτούς που δεν τους ψήφισαν ή απλώς θα θελήσουν να τους σύρουν σε μια ψήφο β΄ διαλογής με βαριά καρδιά; Η Κίνηση Πολιτών ζητά από τους δύο υποψήφιους να μιλήσουν πολιτικά. Να πουν νέα πράγματα για τον τόπο μας. Και βέβαια αυτό θα είναι το κριτήριο της ψήφου όλων των συνδημοτών μας. Οι δύο υποψήφιοι είναι αυτοί που έχουν το μεγάλο δίλημμα. Θα κάνουν κάτι για να πείσουν αυτούς που δεν τους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή;
Εμείς στην Κίνηση Πολιτών δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να καθοδηγήσουμε τους ψηφοφόρους μας σε συγκεκριμένη απόφαση.
Επιπλέον θα θέλαμε να επισημάνουμε και το εξής. Στο παρελθόν, ειδικά στον δήμο Ναυπάκτου, την εβδομάδα ανάμεσα στις δύο εκλογές, έβρεχε «καρέκλες». Συνδυασμοί, ομάδες και στελέχη μοίραζαν την πίττα της εξουσίας, προεδρίες και αντιπροεδρίες πήγαιναν κι έρχονταν. Για την Κίνηση Πολιτών είναι σημαντικό να τελειώσουμε με αυτό το παρελθόν. Δεν περνά καν από το μυαλό μας  να συνδιαλλαγούμε με κανέναν. Είναι αδιανόητο να «πουλήσουμε» ψήφους για να «αγοράσουμε» άσκηση εξουσίας. Όταν βρέχει «καρέκλες» εμείς προτιμάμε να κρατάμε ομπρέλα. Επιμένουμε ότι τα πράγματα στον τόπο μας θα αλλάξουν με κόπο κι όχι με κόλπο. Γι αυτό και ζητάμε από τους δύο υποψήφιους να μιλήσουν πολιτικά. Και η στάση μας αυτή δεν έχει να κάνει με μια γενική άρνηση της διαχείρισης της εξουσίας. Η Κίνηση Πολιτών και στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον τόπο από οποιαδήποτε θέση αποφασίσει το ίδιο το συμβούλιο. Τώρα όμως, ανάμεσα στις δύο εκλογές, όποιος βάζει για συζήτηση το μοίρασμα των καρεκλών της εξουσίας, ουσιαστικά εκβιάζει για το δικό του πολιτικό μέλλον.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απ’ τα βάθη της καρδιάς μας όσες και όσους έδωσαν μαζί μας την μάχη της πρώτης Κυριακής, όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους δεν μπόρεσαν να μας ψηφίσουν αν και έλεγαν καλά λόγια για εμάς. Το αποτέλεσμα των εκλογών, δίνει στην Κίνηση Πολιτών τα απαραίτητα καύσιμα για να προχωρήσει πιο πέρα την επόμενη τετραετία. Η φωνή της Κίνησης θα είναι δυνατή, καθαρή και ανεξάρτητη και στο επόμενο διάστημα. Σύντομα θα προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση της Κίνησης ώστε να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί, να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο στην τοπική κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. Καρακώστα σε βρίσκω δίκαιο για την δεύτερη Κυριακή. Αν κάνεις υπομονή θα αλλάξουν τα πράγματα. Ο Κονίδας έκανε γενική συνέλευση με κλειστές τις πόρτες. Αυτό είναι καλό γιατί τον επηρέασες και έκανε έστω και με κλειστές πόρτες. Ίσως να φοβήθηκε μην του φύγει κανένας. Ο Μπουλές σε αντέγραψε σε πρόγραμμα και διαδικασίες. Δεν νομίζω να έχεις παράπονο. Αυτός είναι ο ρόλος σου και επαγγελματικά. Έχεις καλούς μαθητές. Περιμένω να δω πότε θα σε αντιγράψουν και στην τιμιότητα για να γίνεις δήμαρχος.
    Στις φωτογραφίες με τον Παπαθανάση όταν ήρθε να συνεργαστείτε σε βλέπω κάπως περίεργα. Έχεις ίωση και είσαι έτσι; Μοιάζεις να θες να πας τουαλέτα. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο επιτέλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή