Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανοχή τέλος!


Με σημερινό δελτίο τύπου η Γέφυρα Α.Ε. ανακοίνωσε τις νέες τιμές διέλευσης, μιλώντας για «καινοτόμο εκπτωτική πολιτική» λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών.
Συγκεκριμένα – όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ – αυξάνει το κόστος διέλευσης από 12,20€ σε 12,90€, και δεν γίνεται καμία μείωση, πέραν της παράταση επιστροφής κατά μία ώρα στην ίδια τιμή.
Σε μία εποχή που κλείνουν επιχειρήσεις, οι μισθωτοί δοκιμάζουν τις αντοχές τους, το κίνημα «Δεν πληρώνω» είναι στα φόρτε του και τοπικές κινητοποιήσεις για τα διόδια στη Γέφυρα είναι σε εξέλιξη, η σημερινή ανακοίνωση είναι επιεικώς προκλητική.
Να τονίσω εδώ ότι προσωπικά δεν είμαι υπέρ του «Δεν πληρώνω» γενικά και αόριστα, αλλά πληρώνω όσο αξίζει. Δεν τσουβαλιάζονται όλοι οι δρόμοι της χώρας σε ένα κοφτό «Δεν πληρώνω».
Επίσης έχει καταντήσει κουραστικό να θεωρείται κάθε κινηματική πρωτοβουλία ως παραταξιακές πρωτοβουλίες, με μοναδικό σκοπό την απαξίωσή τους στη συνείδηση του μέσου πολίτη.
Κουρασμένα μυαλά, κουρασμένες επικοινωνιακές πολιτικές.
Ο μόνος δρόμος που μας μένει ως κοινωνία είναι η συμμετοχή. Η συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις, πέραν από κόμματα, παρατάξεις. Η λογική δεν θέλει νταβατζή.
Ο καναπές και η τηλεοπτική εκτόνωση για ότι μας φταίει δεν έχει αποτέλεσμα.
Υ.Γ. Αλήθεια ο Δήμος Ναυπακτίας μετά και τις σημερινές εξελίξεις θα παραμείνει αμέτοχος στις κινητοποιήσεις; ..

Ντίνος Γκέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου