Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θωμάς Γρηγορίου: Συγκάλεσε το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, αλλά ήθελε να το βαφτίσει Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Ναυπάκτου.


Την Δευτέρα 5/9, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου, Θωμάς Γρηγορίου, συγκάλεσε σε συνεδρίαση το 11μελές συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας της Ναυπάκτου, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το τρίτο θέμα ήταν η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων και των φορέων της Ναυπάκτου, για τον προγραμματισμό των δράσεων του δήμου στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντί όμως να προγραμματιστεί η Γ.Σ. ο κ. Γρηγορίου την ήθελε "εδώ και τώρα". Ζήτησε να γίνει η συνέλευση εκείνη την στιγμή αν και δεν παρευρίσκονταν πάνω από 10 συμπολίτες μας. "Τί τον θέλουμε τον κόσμο; Για την τηλεόραση;" Αναρωτήθηκε ο κ. Γρηγορίου.Εισηγήθηκε δε ένα πρόγραμμα έργων "μνημείο προχειρότητας". Από αυτό έλλειπαν βασικές προτεραιότητες της πόλης όπως, οι παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό, για τον χώρο των παζαριών και το αλσύλλιο,το ΒΙΟ.ΠΑ. και πολλά άλλα. Για τα υπόλοιπα δεν υπήρχε καμία προτεραιότητα, καμία εκτίμηση κόστους και πολύ συχνά ήταν φανερή η απουσία άποψης για το προς τα που πρέπει να κινηθούμε ως πόλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το "πρόγραμμα" που παρουσίασε, η πρότασή του για "Αξιοποίηση ή μη του ΞΕΝΙΑ". Δηλαδή μπορούσε να πάρει απόφαση και για μη αξιοποίηση; Ή όταν αναφέρεται σε "αξιοποίηση", τι ακριβώς εννοεί ο "ποιητής"; Ο κ. Γρηγορίου ανέχθηκε επίσης την πλήρη απαξίωση του συμβουλίου από τους υπεύθυνους της δημοτικής πλειοψηφίας, αφού δεν ενημέρωσαν καν την δημοτική κοινότητα για τα χρήματα που της αναλογούν το 2012 (ως είχαν, εκ του νόμου, υποχρέωση να κάνουν).
Τελικά η Γενική συνέλευση αναβλήθηκε, μετά την παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης Α. Κοτσανά και Κ. Καρακώστα, αλλά και με την ψήφο αρκετών συμβούλων της συμπολίτευσης στην δημοτική κοινότητα, που δεν θέλησαν να συναινέσουν στα Αυτοδιοικητικά παροράματα του κ. Γρηγορίου.
Η Γενική Συνέλευση των κατοίκων, ορίστηκε για την Δευτέρα 12/9, στις 7.00 μμ, στο ΞΕΝΙΑ.
Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή κατοίκων και φορέων σε αυτή. Αρκεί να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη η Γ.Σ. των κατοίκων αποφασίζει για πάρα πολλά ζητήματα και προτείνει δράσεις για το επόμενο έτος και όχι μόνο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορούν να συζητηθούν δράσεις για:
α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους,
β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου,
γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα,
δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας,
ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και
στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.
Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.
Στη Γενική Συνέλευση, καλούνται οι κοινωνικοί φορείς της δημοτικής κοινότητας, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

4 σχόλια:

 1. Γενική συνέλευση κατοίκων, σήμερα!
  05-09-11 - Επικαιρότητα

  Στα πλαίσια της συνεδρίασης της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου , σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση κατοίκων εν όψει σύνταξης και ψήφισης τεχνικού προγράμματος αλλά και επιχειρησιακού προγράμματος.

  Εν όψει σύνταξης και ψήφισης τεχνικού προγράμματος Δήμου Ναυπακτίας έτους 2012 και του επιχειρησιακού προγράμματος 2012-2010 καλούνται σήμερα το απόγευμα, στις 7, οι κάτοικοι της Ναυπάκτου σε γενική συνέλευση στο χώρο των δημοτικών συμβουλίων στο ΞΕΝΙΑ.

  Βάσει του Καλλικράτη, στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση, και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος ιδίως ως προς:

  α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους, β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα, δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας, ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα. Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.
  Επίσης, το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με απόφαση που λαμβάνεται ένα μήνα τουλάχιστον πριν την κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου, εισηγείται στην εκτελεστική επιτροπή με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειάς του και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν.

  Στη σχετική συνεδρίαση του συμβουλίου, καλούνται οι κοινωνικοί φορείς της περιφέρειάς της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Εάν το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας δεν υποβάλλει εισήγηση εμπρόθεσμα στην εκτελεστική επιτροπή, το σχέδιο του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου καταρτίζεται χωρίς αυτήν. <

  απο nafpaktia.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ NAFPAKTIA.COM ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ?? ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΙΣΟΥ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το κείμενο του nafpaktia.com κάνει πλατούλες στην υποτιθέμενη συνέλευση πολιτών που δεν προέκυπτε σε καμία περίπτωση από το κείμενο-πρόσκληση συνεδρίασης της δημοτικής κοινότητας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ (ΜΑΛΛΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ "ΡΕΠΟΡΤΕΡ" ???)
  Α!!! ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
  ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ. ΠΛΑΤΟΥΛΕΣ-ΜΑΝΤΡΟΥΛΕΣ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ η ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΠΙΟ ΠΙΑΣΙΑΡΙΚΕΣ" ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.
  ΜΕ ...ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή