Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επιτροπή για την Γέφυρα στο Εργατικό Κέντρο


Ανακοίνωση για την σύσκεψη των φορέων της Ναυπακτίας,
της πρωτοβουλίας «Για μια Γέφυρα που ενώνει»

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 συνεδρίασε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας η συντονιστική επιτροπή των φορέων της περιοχής, με θέμα την συνέχιση των παρεμβάσεων της για φθηνές διελεύσεις από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Στην συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχε για πρώτη φορά και ο κ. Σταυρόπουλος Κ. αντιδήμαρχος, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Ναυπακτίας. Επίσης συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη της επιτροπής, εκπρόσωποι του Ε.Κ. της Ομοσπονδίας επαγγελματιών, του Εμπορικού συλλόγου Αντιρρίου, της Α΄ ΕΛΜΕ, του συλλόγου Δασκάλων, του Ποδηλατικού συλλόγου, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων κ.ά.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφωνήσαμε στην ανάγκη να συνεχίσει τις παρεμβάσεις της η επιτροπή, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που να εξελίσσονται σε μεγάλη χρονική διάρκεια αλλά και ένταση. Θεωρούμε ότι η Γέφυρα Α.Ε. αθετεί και τις πιο στοιχειώδεις δεσμεύσεις της απέναντι στην επιτροπή αλλά και στην τοπική κοινωνία. Ακόμη δεν έχει απαντήσει γραπτώς στα αιτήματα που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της 23/2, αν και είχε «δεσμευτεί» γι αυτό. Παράλληλα κινείται με τέτοιο τρόπο ώστε να απαξιώνει τα δίκαια αιτήματά μας αλλά και οποιαδήποτε κινητοποίηση αμφισβητεί την τιμολογιακή της πολιτική. Όσο για την ίδια την τιμολογιακή της πολιτική, είναι τέτοια που ενώ οι καιροί είναι για όλους μας δύσκολοι, εξακολουθεί να βάζει πάνω απ’ όλους και όλα τα κέρδη της εταιρείας.
Η επιτροπή θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που να ενώνει όλη την τοπική κοινωνία αλλά και να δημιουργεί συμμαχίες τέτοιες που θα επιβάλλουν, αργά ή γρήγορα, σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας.
Στα πλαίσια αυτά η επιτροπή θα ξεκινήσει από τώρα πολλαπλές δραστηριότητες που θα κορυφωθούν στην καλοκαιρινή περίοδο. Οι δραστηριότητες αυτές θα εξειδικευθούν σε επόμενες συναντήσεις της επιτροπής, αλλά σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνουν:
Καμπάνια ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία με στόχο να γίνει φανερή η πολιτική της Γέφυρας που υψώνει οικονομικό φράγμα 25 ευρώ, στην επικοινωνία των δύο πλευρών. Θέλουμε ειδικά να φανούν τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που αναγκάζονται να σηκώνουν οι καθημερινοί ή οι συχνοί χρήστες της Γέφυρας. Στην καμπάνια αυτή ζητάμε την βοήθεια των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον κάθε πρόσφορο μέσο (διαδίκτυο κλπ).
Θα απευθυνθούμε σε όλους τους φορείς που μπορούν να έχουν λόγο για το θέμα που μας απασχολεί και θα ζητήσουμε να συμβαδίσουν μαζί μας,. Θα έρθουμε σε επαφή με τους αντίστοιχους φορείς της Πελοποννήσου. Θα απευθυνθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας , στους δήμους της περιοχής αλλά και στο αρμόδιο Υπουργείο.
Μέχρι το καλοκαίρι θα διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα στην οποία θα προσπαθήσουμε να έχουμε μεγάλη και πλατειά συμμετοχή, τόσο από την πλευρά των εισηγητών όσο και από την κοινωνία.
Ξεκινάμε άμεσα καμπάνια συλλογής υπογραφών από φορείς και κατοίκους της περιοχής, με στόχο την συλλογή μεγάλου αριθμού υπογραφών ώστε να είναι και τυπικά φανερή η βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Αυτή η φάση των διεκδικήσεών μας θα κορυφωθεί με μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία στην Γέφυρα ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή προβολή των αιτημάτων μας.
Στα πλαίσια όλων των παραπάνω θα εξετάσουμε και την δυνατότητα να οργανώνονται για κάποια χρονικά διαστήματα ακόμη και μποϋκοτάζ των διελεύσεων από τους χρήστες της Γέφυρας.
Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα παραπάνω θα έχουν επιτυχία με μία προϋπόθεση. Αν αγκαλιαστούν από όλους μας και γίνουν υπόθεση της τοπικής (και όχι μόνο) κοινωνίας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκαιο των αιτημάτων μας, στο ότι όλα τα παραπάνω θα τα δουλέψουμε όλοι μαζί. Ξέρουμε ότι οι αγώνες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά στο κάτω – κάτω της γραφής ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.

Η Σ.Ε. των φορέων της Ναυπακτίας,
Πρωτοβουλία «για μια Γέφυρα που ενώνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου