Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

3 τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου δεν θα έχουν εισακτέους φέτος!




Το Υπουργείο ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια της χώρας και τα ΤΕΙ  για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. 

Το Υπουργείο για πρώτη φορά φέτος παράλληλα με την κατάργηση των μεταγραφών, θεσπίζει ειδικό αριθμό θέσεων για κάθε τμήμα ή σχολή, για κάθε κατηγορία πέρα από τον κανονικό αριθμό εισακτέων, δηλ. τρίτεκνων οικογενειών ή πολύτεκνων οικογενειών κλπ. Ταυτόχρονα για κάποιες ακραίες, όπως τις χαρακτήρισε , περιπτώσεις αποφασίστηκε η μη εισαγωγή φοιτητών, ενώ στην συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε ρόλο ο αριθμός των ενεργών φοιτητών και η τάση πολλών φοιτητών να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους κ.α.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να μην υπάρξουν φέτος εισακτέοι και σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου τα οποία είναι ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ και ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Στο ΤΕΣΥΔ ο αριθμός των εισακτέων φέτος θα είναι 210.

Πληροφορίες από το ΤΕΙ Μεσολογγίου αναφέρουν ότι υπήρξε εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας από το δήμαρχο Μεσολογγίου να μην μεταφερθεί το ΤΕΙ Ναυπάκτου στο χώρο του ΤΕΙ Μεσολογγίου αλλά να παραμείνει στη Ναύπακτο παρόλο που το ενοίκιο ξεπερνά ίσως και τις 250 χιλ. ευρώ το χρόνο. Λέγεται επίσης πως οι δύο δήμαρχοι Ναυπακτίας και Μεσολογγίου βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για το θέμα. Από την άλλη μεριά όμως σε τόσο χαλεπούς καιρούς το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε περικοπές κάτι που ίσως να σημαίνει ότι στο μέλλον προχωρήσει στη μεταφορά του ΤΕΙ Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι γιατί το κόστος του ενοικίου είναι πολύ υψηλό. 

1 σχόλιο:

  1. Κάποια τμήματα ΤΕΙ ακόμη και ΑΕΙ δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν δημιουργηθεί. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία σε μια χώρα με το πληθυσμό της Ελλάδας να αποφοιτούν τόσο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων.Βέβαια αυτό επαληθεύτηκε στην χειρότερη εποχή για τη χώρα,αλλά κάποτε έπρεπε να γίνει. Στην Ελλάδα σε έναν γιατρό αντιστοιχούν 220 κάτοικοι στην Γαλλία 400 και στην Αγγλία 500!! Στους μηχανικούς είναι μεγαλύτερα και σε απλούς πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων τεράστια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή