Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αποφάσεις από την Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Ναυπακτίας‏

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου ολοκληρώθηκε μετά από ανοικτή και δημιουργική συζήτηση η συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Ναυπακτίας.
Σε αυτή έγινε αναλυτική ενημέρωση για την μέχρι τώρα δουλειά της Κίνησης, συζητήθηκαν πολλές πλευρές αυτής της δράσης, έγινε κριτική για λάθη και παραλείψεις ενώ επικράτησε κλίμα έλλογης αισιοδοξίας για το μέλλον των τοπικών αυτοδιοικητικών μας πραγμάτων.
Τονίστηκε από όλους η θετική συνεισφορά της Κίνησης στα τοπικά δρώμενα αλλά και η ανάγκη να πάμε ένα βήμα παραπέρα με στόχο την αλλαγή της φοράς των πραγμάτων στον δήμο Ναυπακτίας.
Φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας ευρύτατης αυτοδιοικητικής συμμαχίας που να υπερβαίνει κατά πολύ την μέχρι τώρα παρουσία της Κίνησης και ταυτόχρονα να μπορεί να καταγράψει θετικό ίχνος στην τοπική κοινωνία και στην μελλοντική διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας.
Στο τέλος της συζήτησης καταγράφηκαν οι προτάσεις και με ψηφοφορία πάρθηκαν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της Κίνησης.
Με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκόμενων, καταλήξαμε στα εξής:
  • Η Κίνηση Πολιτών θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην δημιουργία μιας νέας ευρύτατης αυτοδιοικητικής ομάδας που αυτή θα έχει στόχο να κερδίσει την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Γι' αυτό τον λόγο αναστέλλει την λειτουργία της Γενικής Συνέλευσής της και θα υπάρχει μόνο ως δημοτική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας μέχρι την λήξη της θητείας του σημερινού συμβουλίου.
  • Για να υποστηριχθεί η παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσει να λειτουργεί η γραμματεία της Κίνησης με τα μέχρι τώρα μέλη της, εκτός του δημοτικού συμβούλου Τάκη Λουκόπουλου. Θεωρούμε ότι η αποδέσμευσή του μπορεί να δράσει καταλυτικά στις εξελίξεις και να βοηθήσει στην δημιουργία της νέας ευρύτατης αυτοδιοικητικής ομάδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
  • Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον και καλεί τα μέλη, τους φίλους και ψηφοφόρους της Κίνησης να βοηθήσουν με την συμμετοχή τους, στη δημιουργία του νέου που έρχεται και μπορεί να σφραγίσει θετικά την αυτοδιοικητική πορεία της Ναυπακτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου