Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις των ειδικών συνεργατών


Μέχρι έξι ειδικούς συνεργάτες έχει δικαίωμα να προσλάβει ο κ. Μπουλές για την λειτουργία του δήμου Ναυπακτίας. Ο ένας  έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2011 (με μετάταξη από τον π. δήμο Πυλλήνης) και είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Γιάννης Χειμαριός. Άλλοι τρεις προσλαμβάνονται με απόφαση του δημάρχου, όπως φαίνεται στα σχετικά έγγραφα. Είναι οι Μηχανικοί Πατούχας Κώστας και Υφαντής Γιάννης και ο Οικονομολόγος Τσαρούχης Αριστοτέλης. Τέσσερις μέχρι τώρα οι ειδικοί συνεργάτες και αναμένονται άλλοι δύο. Ένας οικονομολόγος και ένας επικοινωνιολόγος.
Έχει από τον νόμο δικαίωμα ο κ. Μπουλές να προσλάβει έξι συνεργάτες. Κρίνεται όμως και για την επιλογή των προσώπων και για το ότι επέλεξε να προσλάβει τον μέγιστο δυνατό αριθμό.
Το κόστος των συνεργατών είναι για φέτος 150.000 ευρώ και από τον επόμενο χρόνο 180.000 ευρώ. Από τους τέσσερις (γνωστούς μέχρι τώρα) συνεργάτες, οι δύο είναι αποτυχόντες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Μπουλέ και ένας ακόμη είναι αδελφός τοπικής συμβούλου στη δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου.
Δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τα έγγραφα με τις αποφάσεις του δημάρχου, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε, τα όσα λέγαμε για το θέμα, ένα μήνα πριν με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Ναυπακτίας.
Διατυπώναμε τότε, προτάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την φιλοσοφία του προϋπολογισμού, κάνοντας οικονομία αλλά και μεγιστοποιώντας το όφελος για τους δημότες. Γράφαμε λοιπόν σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

« …Αντί για τους ειδικούς συνεργάτες, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Να περιοριστούν τα έξοδα των ειδικών συνεργατών του δημάρχου (150.000 ευρώ τον χρόνο). Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλάβει μέχρι έξι το πολύ ειδικούς συνεργάτες. Και ο κ. Μπουλές τερματίζει το κοντέρ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Προσλαμβάνει 3 πολιτικούς μηχανικούς, 2 Οικονομολόγους και 1 για το γραφείο τύπου με το ξεκίνημα της τετραετίας. Κι όμως ο δήμος διαθέτει και μηχανικούς και οικονομολόγους. Κι αν δεν φθάνουν, ας ξεκινήσουμε διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμων. Το πιθανότερο όμως είναι να θέλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, από αυτούς που τον στήριξαν. Όμως έτσι και το κόστος ανεβάζει για τον δήμο και δεν προσλαμβάνουμε συνεργάτες αλλά παρατρεχάμενους. Προτείναμε αντί για τους έξι να προχωρήσουμε σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Παν/μίου Πατρών (κάτι ανάλογο έγινε με το ΤΕΙ της Ναυπάκτου). Έτσι μπορούμε να έχουμε ειδικές συμβουλές και μελέτες για το Οικιστικό και άλλα ζητήματα, την συνεργασία μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών της σχολής και άλλα πολλά. Έτσι και οικονομία θα κάναμε και πραγματική επιστημονική αρωγή θα είχαμε στα θέματα του δήμου μας. Όμως ο κ. Μπουλές προτίμησε τον προγραμματισμό της  πρόσληψης των έξι «παρατρεχάμενων».
Να προσθέσουμε εδώ ότι στην επιτροπή διαβούλευσης κατατέθηκε η διαφωνία με αυτή την επιλογή του κ. Μπουλέ, από πολλούς εκπροσώπους συλλόγων και η αντιπρόταση για συνεργασία του δήμου με επιστήμονα ειδικευμένο στην δημόσια υγιεινή. Έτσι θα πετύχουμε επιστημονικά σωστές παρεμβάσεις σε όλα τα δίκτυα ύδρευσης, ειδικά μέτρα που θα καθαρίσουν επιτέλους την θάλασσα στο Γρίμποβο και στην Ψανή, ώστε να επιστρέψουν σε αυτές τις παραλίες οι Ναυπάκτιοι. Εξ άλλου στις αρμοδιότητες του δήμου είναι και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όμως ο κ. Μπουλές δεν φαίνεται να είχε στο ψηφοδέλτιό του κάποιον τέτοιο υποψήφιο ούτε και κάποιον συγγενή του…»

Δυστυχώς η πραγματικότητα επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Ο κ. Μπουλές ακολουθεί την πεπατημένη του κ. Παπαθανάση. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον δήμο, δεν μπορεί να εμπιστευθεί ούτε τους υπαλλήλους του δήμου, ούτε τους επιστημονικούς φορείς αλλά μόνο τους δικούς του ανθρώπους. Τον λογαριασμό όμως τον στέλνει στην κοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Σώστη η παρατήρηση για το κόστος των ειδικών συνεργατών, όμως και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο δεν είναι πάντα καλή. Ο Μπουλές έχει ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με το ΤΕΙ αλλά ο προιστάμενος δεν φαίνεται να θέλει να βοηθήσει. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ο λόγος. Ποιός εγγυάται λοιπόν ότι η συνεργάσια με φορείς μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα χα χα !!!
    θυμηθειτε τα ονοματα στις 5 Μαρτιου 2011 :


    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=269959&cid=122

    ΑπάντησηΔιαγραφή