Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Διάλογος του δ.σ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με αναγνώστες του nafpaktos voice για την επιτροπή επιμέτρησης των παράνομων έργων


Διαδικτυακός διάλογος του δημοτικού συμβούλου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με αναγνώστες του nafpaktos voice, με αφορμή την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σύσταση επιτροπής «νομιμοποίησης» των παράνομων έργων του παρελθόντος

(Αναδημοσίευση από το nafpaktos voice)


Ο Κώστας Καρακώστας απαντά στους αναγνώστες...


Ένας ωραίος διάλογος ξεκίνησε μεταξύ αναγνωστών και του Κώστα Καρακώστα. Οφείλουμε να συγχαρούμε τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Ναυπακτίας, ο οποίος τεκμηριωμένα δίνει απαντήσεις στις απορίες των αναγνωστών μας. Με αυτό τον τρόπο ξεκαθαρίζονται τα γκρίζα σημεία που αφορούν το πολυπόθητο θέμα της επιτροπής.

Στη απορία αναγνώστη μας 

"Γιατί αγαπητέ Κύριε Καρακώστα, αφού είσαι σίγουρος για τη διαπλοκή δεν μπήκες στην επιτροπή ώστε να την αποκαλύψεις με στοιχεία;
Πως μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος; Έχεις επίγνωση της σοβαρότητας των φράσεων που χρησιμοποιείς: "την επιτροπή συγκάλυψης και συνδιαλλαγής με την διαπλοκή" και "να συνεχίσουν τον χορό, αγκαλιά με την διαπλοκή"; Αν δεν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί σου, τότε (όπως αρέσκεσαι) σου θυμίζω το τι έπαθε ο τσοπάνος που φώναζε "λύκος στο μαντρί"."

ο Κώστας Καρακώστας απαντά:

Γιατί η επιτροπή αν επιμετρήσει εργασίες για τα παράνομα έργα τα νομιμοποιεί ντεφάκτο. Η διαπλοκή και οτιδήποτε άλλο θα αναδειχθεί μόνο αν ο δήμος στο δικαστήριο αποδείξει ότι το έργο ανατέθηκε παράνομα, χωρίς μελέτη και αρνηθεί να το πληρώσει.
Αλλά να ξέρεις ότι ελπίζω πως μετά την αποκάλυψη των μεθοδεύσεων της πλειοψηφίας δεν θα τολμήσουν να λειτουργήσουν την επιτροπή. Ήδη ο Γούλας "τα έστριψε" μιλώντας στην εκπομπή "διαγωγή κοσμία" την Παρασκευή το πρωί. Μάλιστα σχεδόν αποδέχθηκε αυτά που προτείνει στην ανακοίνωσή του το γ. τ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Μερικές φορές η αντιπολίτευση μπορεί να είναι δημιουργική και μπορεί να προφυλάσσει τα συμφέροντα του δήμου.

Ο αναγνώστης μας επισημαίνει στον Κώστα Καρακώστα 

"Λάθος 1ο: Καμιά άτυπη επιτροπή δεν μπορεί με μια επιμέτρηση ενός παράνομου έργου να το νομιμοποιήσει.
2ο: Γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να μπλέξει ο δήμος σε δικαστήρια για έργα που η επιτροπή εξ αρχής θα τα απέρριπτε; Εσύ δεν ήσουν αντίθετος με τα δικαστήρια για τις περιπτώσεις της ΑΝΝΑ;
3ο: Η επιτροπή θα είχε την πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκεπάσει με στοιχεία τις ατασθαλίες Παπαθανάση."

Ο Κώστας Καρακώστας τεκμηριώνει:

Στο 1ο: Ο εργολάβος θα ισχυριστεί ότι το έργο είναι δημοτικό αφού επιτροπή του δ.σ. το επιμέτρησε. Έτσι θα κερδίσει την πληρωμή του στα δικαστήρια. Με αυτό τον ισχυρισμό κερδήθηκαν και πληρώθηκαν ανάλογα έργα στο παρελθόν.
Στο 2ο: Ο δήμος δεν μπλέκει στα δικαστήρια. Ο εργολάβος μπλέκει. Και εκεί θα φτάσει για όσα έργα δεν δεχθεί ο δήμος να πληρώσει. Ελπίζω να μην δεχθεί ο δήμος να πληρώσει κανένα παράνομο έργο. Το ίδιο ακριβώς έλεγα και για την ΑΝΝΑ. ο δήμος να συγχωνεύσει όλες τις εταιρείες σε μία και να πληρώσει μόνο τα νόμιμα χρέη αρνούμενος να πληρώσει ότι έγινε χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτά που ανατέθηκαν με επίσημες αποφάσεις κλπ. Αντίθετα η πλειοψηφία σέρνει στα δικαστήρια ανθρώπους που νομιμότατα παρείχαν υπηρεσίες στην ΑΝΝΑ.
Στο 3ο: Η επιτροπή απλώς θα μετρήσει πόσα μέτρα άσφαλτο έπεσαν ή πόσα μέτρα μάντρα έγινε. ΚΑΙ αφού τα μετρήσει Θα τα νομιμοποιήσει ντεφάκτο και θα τα πληρώσει. Κανένα ξεσκέπασμα δεν θα κάνει. Μόνο κουκούλωμα. Ήδη σήμερα στο δήμο ξέρουν πόσοι και ποιοι εργολάβοι έχουν ζητήσει να πληρωθούν για έργα "παράνομα" (Χωρίς αποφάσεις, συμφωνητικά και μελέτες). Τα ξέρουν και δεν μιλάνε. Η επιτροπή δεν θα μάθει τίποτε νέο. Απλώς θα πάει να μετρήσει το έργο, μετά την αίτηση των εργολάβων για πληρωμή. Αναρωτήσου γιατί άραγε από τον δήμο δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία;
Και κάτι τελευταίο. Σε παρακαλώ διατύπωσε τα ερωτήματά σου και στο site του δήμου ή στο δημοτικό συμβούλιο. Θα σου απαντήσουν; Φοβάμαι πως όχι. Πάντως για να υπάρξει διαφάνεια για όλα αυτά, είχαμε (ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ) κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στο δ.σ. και είχαμε ζητήσει να μπουν στον κανονισμό λειτουργίας του δ.σ. Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν το δέχτηκε. Κρίμα! Τώρα θα ήξερες τα πάντα για αυτά τα έργα.
Υ.Γ. Από το 2006 έως το 2008 στην ΑΝΝΑ ήταν εκπρόσωπος της τότε αντιπολίτευσης ο κ. Γούλας. Το 2009 και το 2010 τον αντικατέστησα εγώ. Ζητήστε τα πρακτικά της ΑΝΝΑ για εκείνα τα χρονικά διαστήματα. Πόσες αποφάσεις είχε καταψηφίσει ο κ. Γούλας και πόσες εγώ; 

Κι ένα κουίζ: Πότε υπήρξε για πρώτη φορά αντίδραση από μέλος του δ.σ. της ΑΝΝΑ για τα όσα γίνονταν εκεί;

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα με καλεί στις συνεδριάσεις.... αλλά ποτέ δεν το έκανε.


Σε σχόλιο αναγνώστη μας
"Επιτέλους ! Αφού ο δήμος τα ξέρει και δεν μιλάει και εσύ τα γνωρίζεις ανακοίνωσέ τα. Έτσι πραγματικά θα κερδίσεις. Διαφορετικά μπορούμε να σκεφτόμαστε διάφορα και να μιλάμε για στείρα αντιπολίτευση και όχι δημιουργική που ο κόσμος περιμένει."

 ο Κώστας Καρακώστας απαντά:

Βεβαίως και δεν τα γνωρίζω. Μη σου μένει καμία αμφιβολία ότι αν ήξερα το παραμικρό, σήμερα θα ήταν γνωστό σε όλους. Και δεν τα γνωρίζω γιατί κανένας εργολάβος δεν ήρθε να μου ζητήσει να παρέμβω για να πληρωθεί. Σε άλλους απευθύνονται. Και αυτοί έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης των δημοτών. Επίσης δεν ενημερώθηκε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο γι αυτές τις απαιτήσεις και τα αντίστοιχα έργα. Ίσως συζητήθηκαν κάποια στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου αλλά εκεί δεν συμμετέχω. Έχω ζητήσει από τον Ιανουάριο να με καλούν ως επικεφαλής παράταξης στις συνεδριάσεις της επιτροπής αυτής. Ο κ. Μπουλές, δημόσια, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεσμεύθηκε ότι θα με καλεί στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αλλά ποτέ δεν το έκανε. Πάντως να ξέρεις ότι με βοηθάς γιατί μου δίνεις καλές ιδέες. Σκέφτομαι να ζητήσω εγγράφως, ενημέρωση για το θέμα. Αν δεις και δεν δημοσιοποιείται κάτι για όλα όσα συζητάμε, θα σημαίνει ότι από τον δήμο δεν μου απάντησαν.

1 σχόλιο: