Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γ. ΜΠΟΥΛΕΣ: "ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ"


Τον "ομορφάντρα" ζήλεψε η δημοτική πλειοψηφία και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να ξυπνήσει και να επικοινωνήσει με την πραγματικότητα.
Για να εξασφαλίσει μάλιστα την συνέχιση του ύπνου της, αρνήθηκε να δει τι πραγματικά συμβαίνει στον ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας και στον Βιολογικό καθαρισμό.Για τον ΧΥΤ Αδρανών συνέχισε να "πυροβολεί" την κοινωνία με ψέμματα.
Θεωρεί ότι με τα δυο - τρία "δημοσιογραφικά παπαγαλάκια" που της έχουν απομείνει θα κοιμήσει και την τοπική κοινωνία.
Πήρε όμως την πρώτη απάντηση με την ανακοίνωση που ακολουθεί και την υπογράφουν οι"πολίτες εν δράσει"
Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: «Τρείς απασφαλισμένες βόμβες έτοιμες να εκραγούν στην Ναύπακτο"

Τα στραγγίσματα των σκουπιδιών της Βλαχομάνδρας μολύνουν ανεξέλεγκτα τον υδροφόρο ορίζοντα που ξεκινάει από το Ριγάνι, περνάει από την Παλαιοπαναγιά, τον Πλατανίτη και καταλήγει στη Θάλασσα.
Το παραγόμενο Βιοαέριο των σκουπιδιών της Βλαχομάνδρας αφήνεται εγκληματικά να διαφεύγει στον αέρα.
Ο βιολογικός στα Ανατολικά της Ναυπάκτου δημιουργεί τεράστια προβλήματα με την ανεξέλεγκτη επικίνδυνη λυματολάσπη.

Με δεδομένη την ανικανότητα διαχείρισής τους από την δημοτική αρχή και τα προβλήματα που υπάρχουν, θέλουν τώρα να μας φυτέψουν και τέταρτη απειλή με την δημιουργία και νέου ΧΥΤΑ Αδρανών στα Πιτσιναίικα.

Υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και της δημοτικής αρχής, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης από τις μεθοδεύσεις και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό, ήταν η ομολογία μέλους του Συνδέσμου Διαχείρισης Αδρανών 1ης ΓΕΝ, ότι μεθοδεύτηκε η αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στην συζήτηση που είχαμε καλεστεί να παραστούμε, 120 άτομα βράδυ με χιόνι και από τα χωριά.

Μείναμε κατάπληκτοι στο Δημοτικό Συμβούλιο (19-2-12) από την υπεροψία της δημοτικής αρχής και τις εμμονές στοχοποίησης ατόμων, με σκοπό να διασπάσουν την ενότητα των Δυτικών που αντιδρούμε στην δημιουργία μιας νέας ανεξέλεγκτης απειλής. Αυτά είναι χαρακτηριστικά αυταρχικών και απολυταρχικών αντιλήψεων. Κάναμε τεράστιες προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή, και μετά από 5 ώρες συζήτησης, να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Χάσαμε την μοναδική περίπτωση συναίνεσης. Δυστυχώς η παρέα που κυβερνά σήμερα την πόλη, βλέπει παντού εχθρούς, ίδιον επαρχιώτικης αντίληψης.

Ο Δήμαρχος είπε στο τέλος επακριβώς : «θα πρέπει να βρούμε εισηγητές και να μας εξηγήσουν τι πραγματικά πρέπει να κάνουμε. Να μάθουμε τι είναι αυτός ο ΧΥΤΑ Αδρανών και πρότεινε ημερίδα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου» πρόταση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (13-11).

Την επόμενη ημέρα λάβαμε επιστολή από τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ. Σαλαμούρα που μας καλούσε να συμμετάσχουμε ή να συνδιοργανώσουμε ημερίδα «σε συνέχιση της συζήτησης και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: «Χώρος Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων 1ης ΓΕΝ» !

Σε μια βραδιά μετατράπηκε ο ΧΥΤΑ Αδρανών, που τόσο έχει απασχολήσει την κοινωνία μας με μελέτες, αποφάσεις, συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, σε ΑΕΚΚ !!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Κυβέρνησης αρ. φύλλου 1312Β 24-8-2010 τα ΑΕΚΚ είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία διαχείρισης αποβλήτων. Αυτό σημαίνει ότι η υπάρχουσα μελέτη χωροθέτησης, οι μέχρι σήμερα αποφάσεις και οι συζητήσεις περί ΧΥΤΑ Αδρανών πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η νέα αυτή διαδικασία διαχείρισης ΑΕΚΚ πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, γιατί αλλάζουν όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Πρώτα πρέπει να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς της πόλης, τα ΜΜΕ, οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της περιοχής, ολόκληρη η κοινωνία για το νέο γεγονός και όχι μόνο ο υπό σύσταση σύλλογός μας.

Επειδή το τεράστιο ζήτημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών δεν αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα σοβαρότητα και χωρίς ξεκάθαρες απόψεις από την Δημοτική Αρχή, αυτό δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε ημερίδες- παρωδίες. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε λύσεις με ή χωρίς περιτύλιγμα «ειδικών».

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε τα μέλη της κίνησής μας, αλλά και τις εκατοντάδες των συμπολιτών μας που συνυπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Να ανατρέψουμε κάθε σχέδιο που θέλει να μετατρέψει την Δυτική περιοχή της Ναυπάκτου σε σκουπιδότοπο. Να λύσουμε προβλήματα που μέχρι σήμερα δεν συζητήσαμε, παρά τα δεχτήκαμε παθητικά. Να διεκδικήσουμε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την περιοχή και την ζωή μας.

Πολίτες Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου