Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γιατί με την Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας


 της Γιώτας Πολιτοπούλου
 Μας χωρίζουν 4 χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Η υποψηφιότητά μου σε εκείνες τις εκλογές υπαγορευόταν από τη διάθεσή μου να συμμετέχω σε ένα συλλογικό εγχείρημα διαφορετικό.

Με ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα που κάθε φορά προέκυπταν.


Με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεών μας.

Και κυρίως με ένα κοινό στόχο : Να αλλάξουμε πράγματα και νοοτροπίες στον τόπο που ζούμε.

Για την επιλογή μου εκείνη δεν έχω μετανιώσει. Άλλωστε, η τετράχρονη παρουσία μας στα δημόσια πράγματα του τόπου μας το αποδεικνύει.

Δεν υπήρξαμε μόνο μια «φωνή» διαμαρτυρίας, όπως πολλοί μας καταλόγιζαν. Υπήρξαμε κυρίως εκφραστές προτάσεων και λύσεων, για μια σειρά προβλήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας.

Γι΄ αυτό σήμερα, 4 χρόνια μετά, εξακολουθώ να συμπορεύομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους, που ξεκινήσαμε μαζί. Με ελάχιστα μέσα, με τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας, αλλά με αρχές, με ήθος, με ανιδιοτέλεια και με περίσσια διάθεση για προσφορά στα κοινά πράγματα του τόπου μας, κάναμε
βήματα μπροστά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που στην πορεία συναντηθήκαμε και σήμερα συμπορευόμαστε με πολλούς άλλους συνδημότες και συντοπίτες, που ένιωσαν να τους αγγίζει ο λόγος και οι πράξεις μας. Δυναμώσαμε! Και ξέρω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα πολύ περισσότεροι και πολύ πιο
αποτελεσματικοί για τον τόπο μας, αν πολλοί από τους συντοπίτες μας άφηναν τον εαυτό τους να σκεφθεί και να πράξει με το χέρι στην καρδιά.
Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για την πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια, πιστεύω πως αυτοδιοικητικά σχήματα σαν το δικό μας είναι όχι απλά απαραίτητα για τον τόπο μας αλλά επιβάλλεται να αναλάβουν και τις τύχες του. Τώρα, στα δύσκολα! Αρκετά είδαμε και αρκετά πάθαμε από τους
κάθε φορά ελπιδοφόρους κομματικούς παράγοντες, τους επαγγελματίες δημάρχους, τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους, τους παρατρεχάμενους και τους καπάτσους. Νισάφι πια!

Η ατομική και συλλογική ανιδιοτέλεια στην ενασχόλησή μας με τα κοινά είναι ζητούμενο στις μέρες μας! Είναι όμως το απαραίτητο όπλο, που μπορεί να εξασφαλίσει θετικά βήματα και προοπτική στην κοινή μας προσπάθεια.

Ας τολμήσουμε λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά, να βαδίσουμε μαζί υποστηρίζοντας την Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας με επικεφαλής τον Κώστα Καρακώστα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Για την πόλη μας και τα χωριά μας!


Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου