Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παπαθανάσης για παραλίες..


«Με κινήσεις αυτοσχεδιασμού και πειράματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης

«Αυτοσχεδιασμού συνέχεια…». Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο πορεύεται η νέα δημοτική αρχή. Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν ούτε 15 ημέρες από την έκδοση της από 27-4-2011 κανονιστικής απόφασης στην οποίο προχώρησε η δημοτική αρχή μετά από προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου αιφνιδιαστικά και κόντρα στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ναυπάκτου ( ψήφοι 10-1), στην εισήγηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ναυπακτίας-Δωρίδας, στην πρόταση του Σωματείου Καφεπωλών Εστιατόρων Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών «Ο Ανεμογιάννης» αλλά και στις θέσεις της αντιπολίτευσης, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία μελέτη, αποφάσισε το κλείσιμο των παραλιών της πόλης από 30/4 έως 30/9 και η δημοτική αρχή αναδιπλώθηκε.
            Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Μπουλές συνέχισε τον αυτοσχεδιασμό κόντρα στους φορείς της πόλης, χωρίς τις απαραίτητες προβλέψεις και υποδομές αλλά κυρίως χωρίς κανένα νέο στοιχείο και ανακάλεσε την απόφαση που ο ίδιος είχε προτείνει και είχε φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της 15-4-2011 προχωρώντας στην ψήφιση νέας απόφασης. Η δημοτική αρχή πειραματίστηκε, δοκίμασε, απέτυχε και κατέληξε: «Οι παραλίες για τα διαστήματα από 30/4 έως 10/6 και από 10/9 έως 30/9 αντίστοιχα, θα κλείνουν μετά τις 18.00»! Αυτή είναι η νέα απόφαση που ρυθμίζει το κλείσιμο των παραλιών. Στην πραγματικότητα, η δημοτική αρχή σύρθηκε να ξανασυζητήσει το θέμα μετά από αίτημα του Σωματείου Καφεπωλών Εστιατόρων Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών «Ο Ανεμογιάννης» και δημοτών.
             Έτσι, με την τελευταία της απόφαση η δημοτική αρχή, αποδεικνύει την προχειρότητα και την επιπολαιότητα με την οποία χειρίζεται ζητήματα μείζονος σημασίας, χωρίς να έχει το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος της και να επανατοποθετήσει το ζήτημα σε μηδενική βάση, πρόθυμη να αφουγκραστεί την κοινωνία, να εξετάσει όλες τις προτάσεις και να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση. Αντιθέτως, προσπάθησε να διορθώσει το λάθος με ημίμετρα, φοβούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της, κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις αυτοσχεδιασμού και πειραματιζόμενη εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.
            «Με κινήσεις αυτοσχεδιασμού και πειράματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, σε μια τόσο δύσκολή εποχή όπως αυτή που διανύουμε, απαιτείται πρόγραμμα και σχεδιασμός», δήλωσε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου