Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Ήδη σήμερα κάποιοι χώροι στο ΞΕΝΙΑ (αίθουσα εκδηλώσεων, ρεσεψιόν) είναι καθαροί και στοιχειωδώς λειτουργικοί. Για να πάψει ο χώρος να απαξιώνεται πρέπει ο Δήμος να τον ανοίξει στους Ναυπάκτιους. Πρέπει να προχωρήσει στον καθαρισμό και των υπόλοιπων χώρων να κλείσει και να περιφρουρήσει το χώρο. Σήμερα ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει σ’ αυτόν από τις σπασμένες τζαμαρίες. Στους χώρους που είναι ήδη καθαροί μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις, να χρησιμοποιείται από συλλόγους (π.χ. τον Σκακιστικό Όμιλο που δεν έχει που να στεγάσει τις δραστηριότητές του ή τα παιδιά της Φιλαρμονικής που δεν καλύπτονται στην Παπαχαραλάμπειο), να ξανασυνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, οπότε να μπορούν να το παρακολουθούν οι συμπολίτες μας κλπ. Ειδική φροντίδα χρειάζεται ο κήπος που μπορεί μια χαρά να τον δουλέψει η υπηρεσία πρασίνου, με βάση τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί σε παλιότερες μελέτες. Κι αν τα σχέδια δεν τα έχει ο Δήμος ας απευθυνθεί σε μας, στην Κίνηση Πολιτών και θα του τα δώσουμε.

Δεν υπάρχει καμιά  δικαιολογία για καθυστερήσεις σε αυτό το ζήτημα. Ακόμη και αν επιμένουν στο ξεπούλημα του ΞΕΝΙΑ, έχουν κάθε υποχρέωση να συντηρούν το χώρο μέχρι να βρεθεί ο άφαντος επενδυτής που ψάχνουν.
¨Όπως επίσης έχουν υποχρέωση να προετοιμάζονται για την περίπτωση που δεν θα εμφανιστεί κανείς. Γιατί δεν αξιοποιούμε την διάθεση της σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ να μας βοηθήσει;  Γιατί δεν προχωράμε σε μελέτη αξιοποίησης του χώρου; Έτσι θα είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να την υποβάλλουμε, ζητώντας την χρηματοδότηση της ανάδειξης του κτίσματος και του κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου