Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκληση για την προεκλογική γενική συνέλευση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σας προσκαλούμε στην γενική συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Ναυπάκτου, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, με θέμα:

Την οργάνωση της παρουσίας μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτή μας την γενική συνέλευση θα καταλήξουμε και στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου καθώς και στους συμπολίτες μας που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το σχήμα μας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο - πρόσκληση στην γενική συνέλευση
Σε αυτές τις εκλογές, στο νέο μεγάλο δήμο Ναυπακτίας,

χρειαζόμαστε
μια ομάδα ανθρώπων που θα μπορεί να διοικήσει το δήμο δρώντας συλλογικά. Θα αλλάξει τη νοοτροπία της διοίκησης, θα φέρει στο προσκήνιο τον πολίτη, δίνοντάς του τον λόγο. Γι αυτό και δεν ζητάμε την απ’ ευθείας ανάθεση της δημοτικής αρχής. Στην κοινότητα, στη συνοικία, στο χωριό και την πόλη οι συνδημότες πρέπει να νοιώσουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στα ζητήματα που αφορούν στον τόπο τους και στην καθημερινότητά τους. Η δημοκρατία, η διαφάνεια, η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, η εξυπηρέτηση και η στήριξη του δημότη πρέπει να είναι τα βασικά εργαλεία άσκησης δημοτικής πολιτικής. Γιατί έτσι θα τελειώσουμε με τους δήμους που λειτουργούν ως θερμοκήπια παραγοντισμού, πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων.
Θέλουμε
να συνδημιουργήσουμε μια πλειοψηφία που θ’ αλλάξει τη ρότα του καραβιού και δεν θα εξαντλείται στο μοίρασμα των καρεκλών της εξουσίας. Δεν θέλουμε να ανακυκλώσουμε το υπάρχον πολιτικό δυναμικό ούτε να λειτουργήσουμε ως πλυντήριο για παλιότερες αμαρτίες. Είναι όμως βαθιά μας επιθυμία, μαζί με συμπολίτες μας που έχουν μεράκι και άποψη για την πόλη και ολόκληρη την επαρχία, να προσπαθήσουμε να την βγάλουμε από την ακινησία, την ανυποληψία και τα αδιέξοδα.

χρειαζόμαστε
να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στην κοινωνία. Στην εποχή της φτώχειας και του Δ.Ν.Τ., της οικονομικής ασφυξίας της κάθε οικογένειας αλλά και των δήμων θα πρέπει να σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα αλλά και να αγωνιστούμε, με δυνατή και καθαρή φωνή απαιτώντας αυτά που ο δήμος Ναυπακτίας και η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Ο δήμος μας πρέπει να παίξει το ρόλο του κάνοντας κοινωνική πολιτική, στηρίζοντας τους αδύναμους, αναδιανέμοντας εισόδημα προς όφελός τους.
Θέλουμε
την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών σε όλη την Ναυπακτία. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Να τελειώνουμε με τις λογικές που στο όνομα του να μην «χαθούν τα λεφτά», προωθούν οποιαδήποτε προχειροφτιαγμένη πρόταση. Οποιοδήποτε έργο προωθείται πρέπει να μεγιστοποιεί το κοινωνικό όφελος και να αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου για το «πού θέλουμε να πάμε». Από την άλλη, ότι γίνεται, πρέπει να γίνεται σωστά. Το σύστημα των δημόσιων έργων δεν χωλαίνει μόνο στην αδιαφάνεια και στις απ’ ευθείας αναθέσεις. Είναι ουσιαστικός ο έλεγχος και η παραλαβή των έργων.
χρειαζόμαστε
εκτός από τα μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, να μιλήσουμε και για τα απλά πράγματα που μπορούν να υλοποιηθούν από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου δήμου Ναυπακτίας. Γιατί αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα πρέπει να αλλάξει η νέα δημοτική πλειοψηφία, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να πείσει πως ότι λέει το εννοεί και μπορεί να το υλοποιήσει. Συνήθως τα περισσότερα προγράμματα έχουν προεκλογική χρήση και μετά πετιούνται στο κάδο της ανακύκλωσης για να ξαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη τετραετία. Η συνηθισμένη δικαιολογία γι’ αυτό είναι πως  δεν «πρόκαμαν» να τα υλοποιήσουν αλλά τα «ξαναδρομολογούν» για την επόμενη τετραετία. Πώς λοιπόν θα ξεφύγουμε από το πέπλο της απαξίωσης που σκεπάζει όσους ασχολούνται με τα κοινά; Γι’ αυτό και πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά. Από πράγματα που μπορούν να υλοποιηθούν στα σίγουρα, από τις πρώτες κιόλας μέρες της επόμενης τετραετίας. Θα είναι όμως τέτοια που θα δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό στίγμα από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Τέτοια που να μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα αλλά και να μπορούν να ενθουσιάσουν, να πείσουν ότι πάμε για κάτι διαφορετικό, που αξίζει να έχει την στήριξη και την ενεργό συμμετοχή της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Γιατί κάποια πράγματα δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά αλλαγή νοοτροπίας.

θέλουμε
ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι καθαρές θάλασσες, το οικιστικό, η ανάπτυξη της ορεινής ενδοχώρας, οι εργοταξιακοί χώροι στο Αντίρριο, οι παραλίες από τη Ναύπακτο και το Αντίρριο μέχρι τον Εύηνο που με την Ιόνια οδό θα απέχουν είκοσι λεπτά από το Αγρίνιο, ο Μόρνος και ο Εύηνος, η Ευηνολίμνη, η παραμελημένη σχολική στέγη, το κυκλοφοριακό, οι θετικές και αρνητικές επιδράσεις της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, οι ελεύθεροι χώροι, οι τουριστικές υποδομές, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και όσα άλλα απασχολούν τους συνδημότες μας να γίνουν το κέντρο μιας προεκλογικής συζήτησης ουσίας που θα καταλήγει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Εμείς δεσμευόμαστε για αυτό. Να βοηθήσουμε δηλαδή να γίνει συζήτηση ουσίας, για να είναι ξεκάθαρο το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο δήμο Ναυπακτίας.
χρειαζόμαστε
για όλα τα παραπάνω μια δημοτική ομάδα που θα αντλεί τη δύναμή της από την κοινωνία και όχι από τα υπόγεια στα οποία μοιράζονται τα κομματικά χρίσματα. Θα έχει την δυνατότητα να συνενώσει και να ενθουσιάσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές που θέλουν με ανιδιοτέλεια να συμμετέχουν στις κοινές μας υποθέσεις.

Γι αυτό σας καλούμε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ στις 11.00 πμ να συζητήσουμε για την οργάνωση της παρουσίας μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτή μας την γενική συνέλευση θα καταλήξουμε και στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου καθώς και στους συμπολίτες μας που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το σχήμα μας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε νέα ιδέα, παρατήρηση ή διόρθωση. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Το μόνο που αρνούμαστε να κάνουμε είναι το να μείνουμε απαθείς ή να εξαντλούμαστε στη συζήτηση για το ποιες καρέκλες θα μοιραστούν. Το έχουμε δει και στο παρελθόν αυτό το έργο και δεν έχει ποτέ καλό τέλος. Το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο είναι το να αναλάβουν δράση οι πολίτες αυτής της πόλης. Όσο αναθέτουμε με «απ’ ευθείας ανάθεση» σε εργολάβους της πολιτικής να μας λύσουν τα προβλήματά μας, τόσο μεγαλώνουμε τα αδιέξοδα.

γι αυτό λοιπόν

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.
ΠΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου