Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εορτασμός της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου στο Δρυμώνα Τριχωνίδας


Εορτάστηκε και φέτος με κάθε επισημότητα στο Δρυμώνα Τριχωνίδας η επέτειος της 25η Μαρτίου 1821.
    Στην εκκλησία του χωριού, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία όπου η δασκάλα του σχολειού μίλησεγια την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σύντομη και λιτή γιορτή στο μνημείο του χωριού που βρίσκεται στην πλατεία. Ο πρόεδρος της κοινότητας Δρυμώνα και ένας μαθητής του Δημοτικού Σχολείου κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο. Στη συνεχεία οι τρείς μαθητές του απήγγειλαν τα ποιήματά τους και τραγούδησαν τραγούδια για την γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821.
    Οι παρευρισκόμενοι άνθρωποι ήταν πολλοί, μιας και βοήθησε και ο ανοιξιάτικος καιρός, αλλά το κλήμα μελαγχολικό σε μικρούς και μεγάλους. Όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα πραγματοποιείται η τελευταία γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Δρυμώνα, που μετά από 173 χρόνια λειτουργίας του κλείνει οριστικά στο τέλος του σχολικού έτους, λόγω ελλείψεως μαθητών και λόγω του προγράμματος ‘’Καλλικράτη‘’ των σχολείων.
   Μεταξύ των επισκεπτών και των χωριανών διακρίναμε ορισμένους να δακρύζουν, ίσως αναπολώντας τα παιδικά τους χρόνια, τότε που ήταν και αυτοί μαθητές σ’ αυτό το Δημοτικό και απήγγειλαν τα δικά τους ποιήματα και τραγούδια σ’ αυτόν τον τόπο, τα χρόνια εκείνα που το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Δρυμώνα έσφυζαν από μαθητές.

   Οι φωτογραφίες λίγες και βουβές, δεν μπορούν να μιλήσουν για τα συναισθήματα των παρευρισκομένων κάθε ηλικίας, όμως προσπαθούν να αποτυπώσουν για πάντα, στιγμές της ιστορίας της τελευταίας γιορτής αυτού του σχολείου. Όλοι στο βάθος της καρδιάς τους θα ήθελαν αυτό το σχολείο σύντομα να ξαναγεμίσει μαθητές όπως όλα τα χρόνια της μακροχρόνιας διαδρομής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου