Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - με δωρεά του προς τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library – στηρίζει την εκπόνηση μελέτης, με σκοπό την αναλυτική περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών στη χώρα και την κατάρτιση σχεδίου και προτάσεων δράσης για τη βελτίωσή τους.
Στα πλαίσια αυτής της μελέτης οργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Βιβλιοθήκες της χώρας, στις οποίες θα συμμετάσχουν επιλεγμένες ομάδες χρηστών, βιβλιοθηκονόμων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.
Στη Ναύπακτο αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 28 και 29 Απριλίου 2011, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Ναυπάκτου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, σε συνεργασία με την εταιρεία  Future Library έχει την ευθύνη της διοργάνωσης σε επίπεδο Περιφέρειας. Στην πρώτη συνάντηση, 28-4-2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30, θα συμμετάσχει στοχευμένη ομάδα μελών της τοπικής κοινωνίας (μαθητής λυκείου, φοιτητής, καλλιτέχνης, εθελοντής, άνεργος, μετανάστης, μέλος της βιβλιοθήκης, έμπορος κ.ά.).
Στη δεύτερη συνάντηση, 29-4-2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 και 14.30, θα συμμετάσχουν βιβλιοθηκονόμοι και εκπρόσωποι από τις Βιβλιοθήκες Πάτρας, Πύργου, Αιγίου, Δήμου Δ. Αχαΐας, Αγρινίου, Λευκάδας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ζακύνθου, και Καρπενησίου
Φιλοδοξία των οργανωτών της συνάντησης είναι «να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία». Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο και έχει όραμα οι Βιβλιοθήκες να μην γίνονται μουσεία βιβλίων αλλά χώροι που προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στον πολίτη, που θα αναλαμβάνουν καινοτόμες δράσεις, θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα προωθούν τη διά βίου μάθηση, θα εκπαιδεύουν στις νέες τεχνολογίες, που θα αγκαλιάζουν μαθητές, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μετανάστες, καλλιτέχνες, που θα βοηθήσουν να αποκτήσει περισσότερη συνοχή η τοπική κοινωνία.
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου