Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Συμμετοχή στο έτος Ελύτη, εκατό χρόνια από τη γέννησή του, με μια:

«Βόλτα στην πόλη με γεύσεις ποίησης»
«Λόγια των τοίχων» από το 2Ο Λύκειο Ναυπάκτου. Ο Ελύτης μπαίνει επικεφαλής για να μας δείξει έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο του φωτός και των αξιών του αλλά και τη δύναμη των λέξεων, τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας μαζί με την ανάγκη για αντίσταση στην καθήλωση της καθημερινότητας και την ύπαρξη μιας μαγείας που όσο πιο πολύ τη γνωρίζουμε τόσο πιο ψηλά μας οδηγεί.

Το ξεκίνημα γίνεται από τον τοίχο του Σχολείου όπου οι στίχοι του Ελύτη μεταμορφώνονται σε πίνακα ζωγραφικής. Οδεύοντας παραλιακά προς το Λιμάνι κάνουμε μια πρώτη στάση για συλλογισμό και ρέμβη στην πλαζ διαβάζοντας στους τοίχους της τους στίχους του ποιητή.

Η βόλτα μας συνεχίζεται σε ακόμα πέντε σημεία της πόλης. Στο λιμάνι, στη «Ναυπακτία», μας φωτίζει «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας», λίγο πιο πέρα στη βρύση, στο στενοπάζαρο, σκύβουμε να πιούμε νερό «με το στήθος προς τον άνεμο». Το βλέμμα μας, μπροστά στο Δημαρχείο, ακουμπά στους «Προσανατολισμούς» του ποιητή, ενώ η «Μαρίνα των Βράχων» μας σταματά στο Κεφαλόβρυσο.

Ο ήχος της θάλασσας μας οδηγεί στο Γρίμποβο, εκεί στο Κ.Ε.Π. ο «Μικρός Ναυτίλος» είναι το τελικό σημείο αναφοράς για προβληματισμό αλλά και ανανέωση των προσδοκιών μας.

πηγή: lepanto-rtv

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΓΕ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΓΚΕΛΟΦΡΑΚΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή