Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΑΝΑΞΙΑ 2η Η ΟΜΟΝΟΙΑ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ



          Με νίκη ολοκλήρωσε η Ομόνοια τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στους  ομίλους του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ, επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπυ του συντοπίτη Ηρακλή Μοναστηρακίου με 49-60. Με τη νίκη αυτή εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης του ομίλου, προσδίδοντας μια λάμψη στην επανεμφάνιση του συλλόγου στα μπασκετικά πράγματα μετά από χρόνια απουσίας.
            Στο παιχνίδι οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν με σημαντικές απουσίες, ωστόσο η Ομόνοια φάνηκε να μην επηρεάζεται , εκμεταλλευόμενη το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της. Έτσι ξεκίνησε το ματς συγκεντρωμένα, με καλή αμυντική λειτουργία και χτυπώντας στην επίθεση στα miss-match των αντιπάλων. Έχτισε σταδιακά μια διαφορά 10 πόντων, η οποία με διάφορες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, γενικά παρέμεινε εως το τέλος.
            Το α' δεκάλεπτο έληξε 5-15 και το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τον Ηρακλή να ισορροπεί το παιχνίδι, καταφέρνοντας να βγάλει την Ομόνοια από τα νερά της και το αρχικό πλάνο του παιχνιδιού της. Το αποτέλεσμα ήταν μια επικράτηση με βραχεία κεφαλή στο δεκάλεπτο για το Μοναστηράκι, που έφερε τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προηγούμενη την Ομόνοια 21-28.
            Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κώστα Παπούλια ξεκίνησε καλά όπως και στο πρώτο μέρος, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους . Παρ'ότι ο Ηρακλής εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του με εύστοχα τρίποντα (5/6 στο β' μισό) προς το τέλος του τρίτου και το τέταρτο δεκάλεπτο, η Ομόνοια με καλάθια σε κρίσιμα σημεία διατηρούσε μια διαφορά 7-10 πόντων, μέχρι και το τελικό σφύριγμα του αγώνα.
            Με τη νίκη της αυτή η Ομόνοια ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σημειώνεται ωστόσο ότι η χρονιά αγωνιστικά δεν έχει κατά τα φαινόμενα ολοκληρωθεί, καθώς η ομάδα της Ναυπάκτου θα συμμετέχει σε αγώνες μπαράζ με τους δεύτερους των δύο άλλων ομίλων του β' τοπικού, με έπαθλο την κατάληψη μιας επιπλέον θέσης που οδηγεί σε άνοδο στην Α2 κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αρμοδίως.
           

Τα δεκάλεπτα: 5-15, 16-13, 12-17, 16-14.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κώστας Παπούλιας): Χωραφάς 35 (3), Κωνσταντίνου 8, Σταυρόπουλος 7 (1), Σχοινάς 4, Τσιφτιλής 3, Αποσκίτης 2, Ιωάννου, Σοφιός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πήγασος                                  23
Ομόνοια                                  22
Ηρακλής                                  20
Ίναχος                                     16
Γρ.Λιακατάς                            16
Απόλλων Θεστιέων                13
Α.Λ.Φ.Α. 93                            5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου