Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ενημέρωση Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ναυπακτίας, για τη Πυροπροστασία


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+ Μπλε , σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα των μαθητών Δ’,Ε’ & Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ναυπακτίας, υλοποιεί δράση ενημέρωσης σχετικά με την « Πυροπροστασία » .
Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ( 1η Μαΐου ) από 4 Μαΐου 2011 θα επισκέπτεται κάθε ημέρα δύο Δημοτικά Σχολεία ( 15 συνολικά), Πυροσβεστικό Όχημα της Υπηρεσίας Ναυπάκτου μαζί με το πλήρωμά του σε πλήρη εξάρτηση καθώς και εκπρόσωπος της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε , οι οποίοι και θα ενημερώνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο της πυροσβεστικής, αλλά και τους τρόπους προφύλαξης από τις πυρκαγιές.
Σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, σε αίθουσα του κάθε σχολείου, θα γίνεται προβολή cartoon με τον “Mickey mouse πυροσβέστη”, καθώς και προβολή της “δράσης” του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπορούν να επεξεργαστούν με τη βοήθεια των πυροσβεστών εν στολή, το πυροσβεστικό όχημα, να μιλήσουν στον ασύρματο, να ακούσουν τη σειρήνα, να περιεργαστούν τη μάνικα, να φορέσουν το κράνος του πυροσβέστη, έτσι ώστε να αντιληφθούν και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με την ολοκλήρωση της ενέργειας θα μοιραστεί στους μικρούς μαθητές, έντυπο με οδηγίες πυροπροστασίας καθώς και μικρά αυτοκόλλητα πυροσβεστικού οχήματος με το 199. Η ενέργεια υλοποιείται με την έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η ενέργεια έχει ως στόχο να φέρει κοντά την πυροσβεστική υπηρεσία με τους μαθητές να τους ενημερώσει για το έργο της, την σημασία της πρόληψης, αλλά και πως πρέπει να αντιδρούμε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου