Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αιτήσεις για "Βοήθεια στο Σπίτι"


Ξεκίνησε η υποβολή των προτάσεων

Το πρόγραμμα κοινωνικής μέριμνας «Βοήθεια στο Σπίτι» που εξυπηρετεί δεκάδες ηλικιωμένους, αλλά και άτομα με αναπηρίες υλοποιείται πλέον μετά και την κατάργηση της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου, αλλά και λόγω του Καλλικράτη, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Άθλησης και Νεολαίας.

Βασικοί σκοποί του προγράμματος είναι:
• Η παραμονή των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρίες στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον
• Η διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους
• Η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας ή καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού
• Η εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Προγράμματος, Μάγδα Κελεσίδη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με το τηλέφωνο 26340 38111 είτε να επισκέπτονται το κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής που βρίσκεται στην κόμβο της Παλαιοπαναγιάς καθημερινά από τις 9 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.

Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να μεταβεί στα γραφεία, οι υπεύθυνοι του προγράμματος μπορούν να μεταβούν οι ίδιοι προκειμένου να τον εξυπηρετήσουν για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών του.

Στο εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν έως και 385 άτομα από ολόκληρη τη Ναυπακτία, ενώ η κ. Κελεσίδη θέλησε να διευκρινίσει ποιοι είναι οι οφελούμενοι και ποιοι οι εξυπηρετούμενοι του προγράμματος.
Η διαδικασία ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, ενώ και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται θα πρέπει να συμπληρώνονται με μεγάλη προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου