Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Διεθνές Συμπόσιο “(Επι)κοινωνία της Κρίσης”


Το νεοσύστατο Κέντρο Έρευνας για τις Παραστατικές Τέχνες |Π| οργανώνει διεθνές συμπόσιο με θέμα την«(Επι)κοινωνία της Κρίσης» στην Ναύπακτο, από 22 έως 25 Ιουνίου 2011.

Σε «κρίσιμους» χώρους της πόλης (όπως είναι το παλαιό Τζαμί, το εγκαταλελειμμένο Ξενία, η παλιά Πλαζ, αλλά και οι παρυφές της πόλης) θα εκτυλίσσονται δράσεις, παραστάσεις χορού και περφόρμανς, εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικά και θεωρητικά εργαστήρια. Παράλληλα και καθημερινά θα λαμβάνει χώρα θεωρητικό συμπόσιο - με διαλέξεις, συζητήσεις και στρογγυλή τράπεζα - με θέμα την επίδραση, την επικοινωνία αλλά και το “μέλλον” της κρίσης στη σχέση της με τις παρασταστικές τέχνες.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου μέσα στην πόλη που που θα επιχειρήσει να οριοθετήσει, ταυτόχρονα θεωρητικά και πρακτικά, την κρίσιμη συνθήκη της αισθητικής, πολιτικής και ηθικής έκφρασης. Σε πάνω από 60 δράσεις συμμετέχουν καλλιτέχνες και θεωρητικοί από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Μεξικό, τον Καναδά. Καλεσμένοι ομιλητές: Erika Fischer-Lichte, James Harding, Joe Kelleher, Alan Read, Αριστείδης Μπαλτάς, Καλλιόπη Ρηγοπούλου, Εύα Στεφανή.
Διαβάστε το προσωρινό αναλυτικό πρόγραμμα εδώ 

Κέντρο Έρευνας για τις Παραστατικές Τέχνες |Π| : www.live-arts-institute.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου