Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Την ετήσια γενική τους συνέλευση πραγματοποίησαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου «Ερμής» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία στην οποία και παρευρέθησαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Χαλαζιάς, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρκατσούλης, Ντίνος Τσουκαλάς, Ανδρέας Κοτσανάς και Κώστας Καρακώστας.

Απολογισμός των πεπραγμένων, οικονομικός απολογισμός, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, κυκλοφοριακό και ελεγχόμενη στάθμευση ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων, με το θέμα του παραεμπορίου ωστόσο να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως μάλιστα ειπώθηκε, σε αρκετές πόλεις έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή ειδικά μέτρα κατά του παραεμπορίου στα οποία έχει συνδράμει και η δημοτική αστυνομία. 

Για το λόγο αυτό υπήρξαν κατά τη συνεδρίαση και κάποιοι εκ των εμπόρων που ζήτησαν την αρωγή του Δήμου. Η βοήθεια βέβαια της Δημοτικής Αρχής ζητήθηκε και στην περίπτωση της τουριστικής προβολής της περιοχής προκειμένου να έρθουν και τα πολυπόθητα οικονομικά οφέλη στον κλάδο του εμπορίου.
Μεταξύ των άμεσων στόχων που έθεσαν τα μέλη του Συλλόγου είναι η δημοσιοποίηση των καυτών ζητημάτων όπως αυτό του παραεμπορίου, με την διεξαγωγή ημερίδας, αλλά και η ενεργοποίηση και συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων επαγγελματιών υπό την αιγίδα του Συλλόγου, ώστε η φωνή του να ισχυροποιηθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί πως κοινή διαπίστωση όλων ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γενική συνέλευση αποτελεί το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή για το Σύλλογο των Εμπόρων της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου