Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Λύκος στα πρόβατα", μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη του κ. Μπουλέ


ΛΥΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!

… φωνάζει η παράταξη του κ. Μπουλέ. Ελπίζει ότι οι πολίτες της Ναυπακτίας είναι πρόβατα και πως θα τους πείσει ότι ο «κακός λύκος» είναι η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο δημοτικός σύμβουλός της, Κ. Καρακώστας. Με δυο ανακοινώσεις της την ίδια μέρα και με φανερό το άγχος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η παράταξη του κ. Μπουλέ κάνει το άσπρο – μαύρο για τις τσιμεντοστρώσεις – ρουσφέτια των 195.000 ευρώ, στην Πυλλήνη. Όμως η αλήθεια δεν συσκοτίζεται εύκολα ακόμη και στην ίδια τους την ανακοίνωση.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τα γεγονότα.
Με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού ο κ. Μπουλές διατυμπάνιζε ότι δεν θα εκτελέσει κανένα νέο έργο εκτός Ναυπάκτου, παρά μόνο τα συνεχιζόμενα έργα, αφού γι’ αυτά έχει υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο που θα τα εκτελούσε και είναι υποχρεωτική η συνέχισή τους.
Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Μπουλέ αναφέρει:
«Κατά την απογραφή που διενεργήθηκε την 31/1/2011 και τη σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου που αφορούσε τα έργα, το συγκεκριμένο καταγράφηκε ως έργο με την παρατήρηση ότι υπήρχαν εγκεκριμένη μελέτη και τεύχη δημοπράτησης καθώς και η αναγκαία πίστωση. Το πρωτόκολλο υποβλήθηκε στην τεχνική υπηρεσία του νέου Δήμου Ναυπακτίας συνοδευόμενο από τους φακέλους των αναγραφόμενων έργων και παραδόθηκε μαζί με τα υπόλοιπα πρωτόκολλα στους Ορκωτούς Λογιστές που είχαν οριστεί από το Δήμο Ναυπακτίας για τον έλεγχο. Στο τεχνικό πρόγραμμα 2011 ενεγράφη από την Υπηρεσία εκ παραδρομής στην στήλη των συνεχιζόμενων, στον δε Προϋπολογισμό ως νέο έργο καθ’ υπόδειξη των ορκωτών.»
Παραδέχεται λοιπόν κάποιο αθώο «λάθος» εκ παραδρομής. Όμως το συγκεκριμένο έργο δεν καταγράφηκε στο πρωτόκολλο απλά ως έργο αλλά ως συνεχιζόμενο έργο. Ο φάκελος που το συνόδευε ήταν απολύτως κενός (έχει καταγραφεί στο πρωτόκολλο) αφού έλειπαν η έγκριση του έργου από το δημοτικό συμβούλιο ή την δημαρχιακή επιτροπή, η ημερομηνία του διαγωνισμού, ο ανάδοχος, η ημερομηνία της σύμβασης, το ποσό του έργου, το ποσό που έχει μείνει ανεκτέλεστο και η χρηματοδότηση. Κι όλα αυτά ήταν απαραίτητα για να ενταχθεί το έργο στα συνεχιζόμενα. Όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι ήταν πλήρεις και περιείχαν τα απαραίτητα στοιχεία. Μόνο αν κάποιος εθελοτυφλούσε ή εκτελούσε άνωθεν εντολές μπορούσε να κάνει τέτοιο «λάθος». Επίσης η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπουλέ «βλέπει» ξεχωριστά το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Αποκρύπτει ότι ψηφίζονται την ίδια μέρα και το τεχνικό πρόγραμμα (εκ του νόμου) περιλαμβάνεται αυτούσιο στον προϋπολογισμό. Άρα κάποιος δεν «άκουσε» τους ορκωτούς λογιστές ή «άκουσε» ότι ήθελε. Έβαλε το έργο ως νέο στον προϋπολογισμό για να μπορεί να το δημοπρατήσει αλλά στο τεχνικό πρόγραμμα ως συνεχιζόμενο για να καλύψει την πολιτική δέσμευση του κ. Μπουλέ ότι δεν θα εκτελεστεί κανένα νέο έργο εκτός Ναυπάκτου. Έτσι πίστευε ότι θα μείνει και η πίττα ακέρια και ο σκύλος χορτάτος. Εκτός των παραπάνω με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Πυλλήνης.
Ακόμη και σήμερα 15/9 ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Μπουλέ, δηλώνει στο ραδιόφωνο του LEPANTO ότι «το έργο είναι τυπικά νέο και ουσιαστικά συνεχιζόμενο», καλύπτει πολιτικά το λάθος και δείχνει ποιος είναι ο καθοδηγητής του «λάθους».
Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξη του κ. Μπουλέ αρνήθηκε (με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της) να συζητηθούν τα τσιμεντορουσφέτια στο δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα ήρθε για συζήτηση μόνο όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και μετά από ενυπόγραφη αίτηση του ενός τρίτου των δημοτικών συμβούλων, όπως ο νόμος ορίζει. Αλλά και όταν το θέμα συζητήθηκε η πλειοψηφία αρνήθηκε το αυτονόητο. Η πρότασή μας, την οποία καταψήφισαν χωρίς να αντιπροτείνουν τίποτε (εκτός από την συγκάλυψη και την αδιαφάνεια) εστίαζε σε τρία σημεία.
α) Αφού όλες οι παρατάξεις συμφωνούν ότι έγινε κάποιο λάθος που οδήγησε σε ακύρωση δημοπρασίας του δήμου, να προσφύγουμε στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ώστε να ερευνήσουν ποιος, που και γιατί έκανε το λάθος.
β) Με διαπαραταξιακή επιτροπή να ελεγχθούν όλα τα συνεχιζόμενα έργα, όλων των πρώην δήμων για να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπήρξε και άλλο τέτοιου είδους λάθος
γ) Όλα τα έργα που είναι στην ίδια κατηγορία με το επίμαχο, από όλους τους πρώην δήμους να αξιολογηθούν και να δημοπρατηθούν μόνο αυτά που θα κρίνει το δημοτικό συμβούλιο ότι είναι άμεσης προτεραιότητας
Δυστυχώς η παράταξη του κ. Μπουλέ καταψήφισε και τις τρεις προτάσεις.
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ότι προτιμά την συσκότιση των πραγματικών περιστατικών, για δικούς της λόγους.

Από την άλλη μεριά η παράταξη του κ. Μπουλέ, στο δημοτικό συμβούλιο, έχυσε πολύ ιδρώτα για να μας πείσει ότι δεν κάνει ρουσφέτια. Η αντιδήμαρχος κ. Ζιαμπάρα μας επιτίμησε γιατί δεν γνωρίζαμε ότι στο δήμο Πυλλήνης δεν ανατίθενται ποτέ έργα, δυο μήνες πριν τις εκλογές (από τον Αύγουστο) γιατί δεν θέλουν να κάνουν ρουσφέτια. Για την παράταξη του κ. Μπουλέ αυτή είναι η ηθική διάσταση που δίνουν στην πολιτική. Δεν γίνεται να λέω ότι είμαι πολιτικός και να ντρέπομαι μας είπε ο κ. Καραλής. Τα ίδια μας είπε και ο κ. Μπουλές, αφού δήλωσε ότι δεν έκανε προεκλογικά έργα και μάλιστα με απ’ ευθείας ανάθεση και χωρίς μελέτη.
Σήμερα μάλιστα (στις 15/9) ο εκπρόσωπος της παράταξής τους στο ραδιόφωνο του ΛΕΠΑΝΤΟ, συνέχισε όλο καμάρι, στο ίδιο μήκος κύματος.
«Είναι πρακτική μας να μην εκτελούνται έργα ένα μήνα πριν τις εκλογές. Δεν το κάναμε ποτέ αλλά ούτε και μετά τις εκλογές μέχρι τον Δεκέμβριο δεν αναθέσαμε έργο. Αυτά και μόνο τα δυο σημεία δείχνουν ότι δεν κάναμε ρουσφέτια όπως μας καταγγέλλει ο Καρακώστας».
Άρα συμπεραίνει ο πολίτης της Ναυπακτίας, αν δεν ισχύουν αυτά για τα οποία κοκορεύονται οι της δημοτικής πλειοψηφίας, αν όλα όσα μας λένε είναι ψέματα, τότε και ρουσφέτια κάνουν και ηθικό ανάστημα δεν έχουν αλλά και μας κοροϊδεύουν ασύστολα.
Ας απαντήσουν λοιπόν τι είναι τα παρακάτω έργα.

Έγκριση έργου Εργολάβος Ημ/νία σύμβασης Ποσό χωρίς ΦΠΑ
119/10 ΔΕ Κατσώνης 22/10/10 5.854
121/10 ΔΕ Ευθυμιόπουλος 22/10/10 5.854
130/10 ΔΕ Κατσώνης 25/10/10 5.854
124/10 ΔΕ Φούντας 22/10/10 5.854
139/10 ΔΕ Κατσώνης 3/12/10 5.854
140/10 ΔΕ Ντζηγάνης 3/12/10 5.854
141/10 ΔΕ Κατσώνης 3/12/10 5.854
142/10 ΔΕ Βίτσας 3/12/10 5.854
49/10 ΔΕ Βίτσας 30/12/10 20.755


Η συντριπτική πλειοψηφία είναι τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, τοιχεία στον Παλιόπυργο, στη Σίμου, στη Μηλιά. Τέσσερα από αυτά στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και άλλα πέντε τον Δεκέμβριο. Τότε που όποιος κάνει έργο αγνοεί την ηθική διάσταση της πολιτικής και κάνει ρουσφέτι, σύμφωνα με όσα στα λόγια, μας επιτιμούσαν οι θεματοφύλακες της ηθικής, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μπουλέ. Άλλα όμως δείχνουν οι πράξεις τους.
Και δεν είναι μόνο η ημερομηνία της ανάθεσης που καταδεικνύει το πόσο σέβονται αυτά που λένε. Κάνει εντύπωση ότι το ποσό για όλα τα έργα (πλην ενός που ανατέθηκε προπαραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ακριβώς 5854 ευρώ. Πως είναι δυνατόν ένα τοιχείο στη Σίμου, μια τσιμεντόστρωση στον Παλιόπυργο, μια πλακόστρωση στη Σίμου και άλλο ένα τοιχείο στην Μηλιά να κοστολογούνται στο ίδιο «μαγικό» ποσό;
Είναι απλά τα πράγματα. Μέχρι αυτό το ποσό, το έργο γίνεται όχι μόνο με απ’ ευθείας ανάθεση σε όποιον επιλέξουμε αλλά και χωρίς να συνοδεύεται από μελέτη. Τι να πει κανείς; Αυτό ακριβώς δεν αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας;
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό ότι φταίει ο Καρακώστας που μιλάει για την «μάχη της μπετονιέρας». Αντίθετα οι στρατηγοί της «μάχης της μπετονιέρας» απλώς φέρνοντας το νέο ύφος και ήθος κάπου τους έπεσε και ψάχνουν ακόμη να το βρουν. «Το σπουδαιότερο, η νέα Δημοτική Αρχή πολιτεύτηκε ως τώρα με ήθος και διαφάνεια καθιστώντας σε όλους σαφές πως ό,τι έλεγε προεκλογικά το πράττει μετεκλογικά», όπως αυτοθαυμάζονται και στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπουλέ.
Κι επειδή όλα τα παραπάνω είναι δυσκολοχώνευτα για τους συνδημότες μας η παράταξη του κ. Μπουλέ βάζει στην ανακοίνωσή της και ολίγη από σεναριολογία. Κατηγορεί την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για το ότι συζητά ανοικτά και δημόσια με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Βεβαίως και η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συζητά με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλες τις παρατάξεις προσπαθώντας να παίξει καλύτερα τον θεσμικό της ρόλο. Ξεχνούν βέβαια να πουν ότι συζητάμε ανοικτά και δημόσια και με την συμπολίτευση. Ξέχασαν τις συζητήσεις στο γραφείο του κ. Μπουλέ για την Γέφυρα, την συνάντηση με τον κ. Παναγόπουλο (δύο φορές) και τον κ. Τσουκαλά για τα ποδήλατα του δήμου, την συνάντηση με τον κ. Σταυρόπουλο και τον κ. Κοτσανά για την ΔΕΥΑΝ, την συνάντηση με τους κ.κ. Τσέλιο, Σικώλα, Καρκατσούλη και Σαλαμούρα για τα παζάρια. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΙΝΗΣΗΣ, προσπάθησε να βοηθήσει την πλειοψηφία, κατέθεσε τις προτάσεις του και λειτούργησε, δημόσια πάντα, όπως του επιβάλλει ο ρόλος του. Το κακό είναι ότι καμία από τις προτάσεις που κατέθεσε σε αυτές τις συναντήσεις δεν έγινε αποδεκτή. Απορρίφθηκαν όλες μετά πολλών επαίνων. Το ίδιο βέβαια και οι πάνω από 130 προτάσεις που κατέθεσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο δημοτικό συμβούλιο. Επιτέλους κάποιες από αυτές, δεν μπορεί, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν θετικά στην πορεία του δήμου.
Αναρωτιόμαστε αν αντί να κάνουμε προτάσεις, ζητάγαμε κι εμείς μερικά κυβικά τσιμέντο, θα είχαμε άραγε εισακουστεί;
Τελικά αγαπητοί συνδημότες οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η κριτική μας στον κ. Μπουλέ είναι αυστηρή. Αλλά θεωρούμε ότι τέτοια πρέπει να είναι, γιατί έτσι μπορεί να βοηθηθεί ο ίδιος αλλά και ο δήμος Ναυπακτίας. Αλήθεια περίμενε κανείς να κλείσει η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τα μάτια μπροστά στα ρουσφέτια και τα ψέματα; Ή υπάρχει κάποιος συμπολίτης μας που έχει τέτοια απαίτηση; Εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχει κανείς τέτοιος. Αλλά και να υπήρχε, δεν θα του κάναμε την χάρη.

Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

2 σχόλια:

 1. Σκανδαλο!!!
  Ισχυει πωε διαχειριστης blog της Ναυπακτου θα παρει μεγαλο χρηματικο ποσο απο το δημο και καλα για την διοργανωση της Ναυμαχιας χωρις να εχει ιδεα απο αυτα και ως ανταλλαγμα θα μεταχειριζεται καλυτερα την δημοτικη αρχη μεσα απο το blog?
  Αν ισχυει κατι τετοιο θα ανεβω στα καγκελα και θα πολεμησω μεχρι τελους να βρω την αληθεια και την διαπλοκη ειτε μονος μου ειτε με την βοηθεια συμπολιτων μου!!!
  Ελεος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Δημαρχος θα ξεπαιρασει σε βλαχοπολιτικη ακομα και τον Νταουσανη εχεται ακομα πολλα να δειτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή