Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ξεκινάει η Κινηματογραφική Λέσχη


Ξεκινάει η Κινηματογραφική Λέσχη

Για πολλά χρόνια η μηχανή κινηματογραφικών προβολών στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο βρισκόταν σε αδράνεια και παρέμενε κλειστή και σκονισμένη με τις αναμνήσεις των προβολών του παρελθόντος. Η μηχανή τίθεται πάλι σε λειτουργία και οι κινηματογραφικές προβολές αρχίζουν στη Ναύπακτο από την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος για την επαναλειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, και ιδιαίτερα τους αδελφούς Μίμη και Περικλή Θεοφάνη και την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.

Ελπίζουμε ότι όλοι οι δημότες θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου, που αποτελεί εστία πολιτισμού για το Δήμο μας.

Τιμή εισόδου 5 ευρώ

Το πρόγραμμα του Μαρτίου έχει ως εξής:

TheHelp (Οι Υπηρέτριες)

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 δυο προβολές ώρα έναρξης 19.00 & 21.30

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 ώρα έναρξης 21.00

MONEYBALL

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 ώρα έναρξης 21.00

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 δύο προβολές ώρα έναρξης 19.00 & 21.00

Λίγα λόγια για τις ταινίες


MONEYBALL
Μια ταινία του ΜΠΕΝΕΤ ΜΙΛΕΡ
Ο Μπραντ Πιτ αναλαμβάνει έναν ακόμη ρόλο οσκαρικού προφίλ, σε ένα πολλά υποσχόμενο αθλητικό δράμα, το οποίο βασίζεται στο εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα best seller «Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game» του Μάικλ Λιούις. Σκηνοθετημένο από τον Μπένετ Μίλερ (οσκαρική υποψηφιότητα για το «Capote» του 2005) και με τον Άαρον Σόρκιν (Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για τη δουλειά του στο «The Social Network») να υπογράφει την τελική εκδοχή του σεναρίου, το «Moneyball» αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Άλλωστε, οι πρώτες εντυπώσεις από κάποιες δοκιμαστικές προβολές, κάνουν λόγο για ένα φιλμ το οποίο θα κάνει τη διαφορά στις ταινίες αθλητικού περιεχομένου, καθώς προσεγγίζει το άθλημα του baseball εκ των έσω. Όσον αφορά στον Τζόνα Χιλ («Σηκωτός για τη Συναυλία», «Ο Φίλος της Μαμάς μου»), φημολογείται πως κλέβει την παράσταση με την ερμηνεία του στο ρόλο του στατιστικολόγου Μπραντ.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο Μπίλι Μπιν, πρώην επαγγελματίας παίχτης του baseball, αναλαμβάνει το πόστο του μάνατζερ της ομάδας Όκλαντ Αθλέτικς, σε μια περίοδο που οι ιδιοκτήτες της αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Η απόφασή τους να προβούν σε σημαντικότατες περικοπές στο μπάτζετ, τον ωθεί σε μια απόφαση, η οποία έμελλε να αλλάξει δια παντός τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο Μπιν προσλαμβάνει τον Πίτερ Μπραντ, έναν ιδιοφυή οικονομικό αναλυτή, με τη βοήθεια του οποίου θέτουν σε εφαρμογή ένα επαναστατικό πρόγραμμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που τους βοηθά να στελεχώσουν την ομάδα με τους καταλληλότερους παίχτες, φροντίζοντας παράλληλα να παραμείνουν εντός μπάτζετ. Άραγε θα φέρει αποτελέσματα, αυτό το παράτολμο σχέδιο;


The Help
Οι Υπηρέτριες είναι μια ταινία που έκανε την έκπληξη στην Αμερική μιας και απέφερε άκρως ικανοποιητικές εισπράξεις για δραματική ταινία με $168.3 εκατομμύρια εκεί, και παγκοσμίως …still counting!

Αν κοιτάξουμε βαθύτερα, δεν ήταν τελικά και τόσο περίεργο μιας και σαν ταινία αγγίζει ένα κομμάτι της ιστορίας της Αμερικής και μια πραγματικότητα που όσο και αν έχουν προχωρήσει τα πράγματα, δυστυχώς παραμένει στον κοινωνικό πυρήνα.
Και όχι μόνο της Αμερικής.

Η ιστορία είναι βασισμένη σε βιβλίο, συγκεκριμένα το μυθιστόρημα του 2009 ‘The Help’ της Αμερικανίδας Kathryn Stockett και ενώ είναι απλή θεματικά, χειρίζεται ένα δύσκολο θέμα…

Στο Jackson του Missisipi, παρακολουθούμε τη ζωή των λευκών ευκατάστατων κυριών και των μαύρων υπηρετριών τους.

Τα φαινόμενα ρατσισμού, τα κομπλεξικά σύνδρομα και η υποκρισία δίνουν και παίρνουν, μιας και τους εμπιστεύονται την φροντίδα των λευκών παιδιών τους ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύεται να χρησιμοποιούν την ίδια τουαλέτα γιατί είναι μαύρες και …κουβαλάνε αρρώστιες (!) και στην πρώτη ευκαιρία θα της κατηγορήσουν εύκολα για κλέφτρες.

Η Eugenia «Skeeter» Phelan (Emma Stone) διαφέρει απ’τις υπόλοιπες κοπέλες της ηλικίας της και την κυριλέ κοινωνία, την ενδιαφέρει να ακολουθήσει καριέρα συγγραφέως και όχι να βρει έναν άντρα να μεγαλοπιαστεί, να κάνει παιδιά, να ζει σε σπιταρόνα και να αποτελεί μέλος της ‘καλής’ κοινωνίας.

Συν τοις άλλοις έχει μέσα της ζεστή καρδιά, αφού την έχει σημαδέψει η ανατροφή απ΄την δική της μαύρη νταντά και η ‘ξαφνική’ της αποχώρηση.

Τρέφει λοιπόν μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις μαύρες υπηρέτριες και εμπνεόμενη απ’τη ζωή τους και αυτά που εκστομίζουν μπροστά οι αφεντικίνες τους, αποφασίζει να τις πιέσει λίγο και να γράψει ένα βιβλίο που να διηγείται τις ιστορίες τους.

Δήμος Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου