Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΤΣΑΝΑ - ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή όλων των δημοτών ότι η εξεύρεση χώρου για τις μόνιμες εγκαταστάσεις του ΤΕΣΥΔ Ναυπάκτου καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ. Πολύ περισσότερο τη στιγμή μάλιστα που μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προκυρήχθηκε δράση με τίτλο <<Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης>> προϋπολογισμού 7,000,000ευρώ με καταληκτική ημερομηνία 31/5/2013.

    Λόγω του ότι μέχρι σήμερα αποδεικνύεται εμπράκτως ότι δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα,οφείλουμε άμεσα όλοι ,δήμος,φορείς ,να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα που υπάρχει ,ώστε να χωροθετήσουμε το Τ.Ε.Ι. στην περιοχή Σκα είτε στο χώρο των 6,5 στρεμμάτων που ανήκει στην περιφέρεια είτε στο χώρο των 18 στρεμμάτων που υπάρχει το γήπεδο του Λυγιά.
    Επειδή,όμως, τα παραπάνω ακίνητα είναι εκτός σχεδίου και δε διαθέτουν τοπικό ρυμοτομικό,ελλοχεύει ο κίνδυνος μέχρι 31/5 να μην προλάβουμε να τα καταστήσουμε συμβατά με τη δράση.Είμαστε,λοιπόν, υποχρεωμένοι να προτείνουμε την ενναλακτική λύση σε χώρο της δημοτικής ενότητας Αντιρρίου και ειδικότερα στο χώρο του πρώην δημαρχείου Αντιρρίου, το οποίο πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τους παρακάτω λόγους:
1)Υφιστάμενες υποδομές
  
 Χώρος 8 στρεμμάτων εντός σχεδίου, ιδιοκτησίας του δήμου Ναυπακτίας.
  Υφιστάμενα κτίρια, παλιό και νέο δημαρχείο με συνολική επιφάνεια 1.200 τ.μ.
  Αδόμητη επιφάνεια ακινήτου 1.300 τ.μ.

 2)Γεωγραφική θέση
  
   Άμεση γειτνίαση με το αστικό κέντρο της Πάτρας με πρόσβαση είτε με τη γέφυρα είτε με το φέρυ-μποτ(600 από τους 1200 ενεργούς φοιτητές έρχονται από την Πάτρα)
   Καλή ενδοδημοτική επικοινωνία (8 χλμ από το κέντρο της Ναυπάκτου)
   Άμεση διασύνδεση με την Ιόνια οδό (26 χλμ απόσταση από την έδρα του Τ.Ε.Ι. στο Μεσολόγγι)
   Τέλος τα 8 στρέμματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ευρύτερου  χώρου 50 στρεμμάτων που φιλοξενεί σχολεία και χώρους άθλησης.

  3)Άλλα ειδικά πλεονεκτήματα

   Σε απόσταση 200 μέτρων υπάρχει ο χώρος του μεταπτυχιακού, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο με χλοοτάπητα καθώς και ανοιχτό αμφιθέατρο 400 θέσεων.

   Λόγω του ότι ο παραπάνω χώρος φιλοξενεί προσωρινά την πολεοδομία, σύμφωνα με δέσμευση του Δημάρχου, πιστεύουμε ότι η εναλλακτική λύση του Αντιρρίου δεν είναι μια τοπικιστική εμμονή ,αλλά μία πρόταση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη,ώστε να μη χάσουμε και την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται για να διατηρήσουμε το Τ.Ε.Ι. στο δήμο μας.
   



                                                                                                                                                                      Κοτσανάς Ανδρέας Δ.Σ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
                                                                                                                                                                      Ασημακόπουλος Νικόλαος Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου