Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρης Παπαναστασόπουλος: Ο μόνος που δεν έχει σοβαρευτεί ακόμη είναι ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο την αιτιολογία του Δημάρχου για τη βιομηχανία απευθείας αναθέσεων που μοίρασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  μέσα σε ένα χρόνο, χωρίς να τηρηθεί ούτε ο Νόμος  3316 ούτε οι παρεκκλίσεις του (Ν3463, άρθρο 209), εγκαλώντας ταυτόχρονα τους συμβούλους να σοβαρευτούν.
Επίσης ακούσαμε ότι δεν υπάρχουν μηχανικοί στη Ναύπακτο που να μπορούν να αναλάβουν  στατικές μελέτες και το υπογράμμισε. Η άγνοια του αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι ποτέ δεν έκανε ούτε ένα διαγωνισμό δέκα χρόνια Δήμαρχος στη περιοχή, ενώ δεν ανέφερε την ίδια αιτιολογία για τις υπόλοιπες κατηγορίες μελετών. (αρχιτεκτονικές, τοπογραφικές, συγκοινωνιακές).  Επειδή τυγχάνω μελετητής στατικών και άλλων μελετών για περισσότερα από δέκα χρόνια με μοναδική επαγγελματική έδρα τη Ναύπακτο, αλλά και για λογαριασμό συναδέλφων που είτε έχουν ανάλογα πτυχία είτε έχουν δυνατότητα να αποκτήσουν, θέλω να ενημερώσω το Δήμαρχο Ναυπακτίας, ότι ο Δήμος οφείλει να ενημερώνει για το σχεδιασμό έργων και να προκηρύσσει διαγωνισμούς, στους οποίους λόγω της απελευθέρωσης του επαγγέλματος μπορούν να έχουν συμμετοχή όλοι οι μηχανικοί με απεριόριστη έκπτωση και ως εκ τούτου σε πολύ σύντομο χρόνο να ολοκληρώνεται η διαδικασία. Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε με τη διαδικασία που ακολουθεί χάθηκε για το Δήμο έργο πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν μας εξήγησε για πιο έργο μιλούσε και ποια διαδικασία ακολούθησε, εκτός και εάν εννοεί την διαδικασία που ακολούθησε και έκλεισε δύο σχολεία.
Για όλες αυτές τις μελέτες που “τυγχάνουν” να έχουν την ίδια προεκτιμώμενη αμοιβή και επειδή η αντιδήμαρχος κυρία Ζιαμπάρα «πέταξε το μπαλάκι» στην οικονομική επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος, εμμέσως υποδηλώνοντας ότι αυτός φέρει την ευθύνη αυτών των επιλογών, θα ζητήσω εξωδίκως από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,  τα αντίγραφα όλων των πινακίων υπολογισμού των προεκτιμώμενων αμοιβών βάσει των οποίων αποφασίστηκε  να γίνουν απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμοί,, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου για την παράφορη κατάτμηση μελετών, και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου για τυχόν παραλείψεις ή ποινικές ευθύνες.
Παπαναστασόπουλος Δημήτρης
Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου