Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Για την επιλογή συμπαραστάτη στην 2η συνεδρίαση

Σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα είναι η επιλογή από το δημοτικό συμβούλιο, του συμπαραστάτη του δημότη. Διάφοροι παράγοντες, γραμματείς και φαρισαίοι σε υπουργεία και διάφορα πόστα ζητούν αντάλλαγμα για τα «δωράκια» τους, βουλευτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης δίνουν μάχες παρασκηνίων «για το καλό του δημότη» της Ναυπακτίας.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επέλεξε να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο.
Έγκαιρα και δημόσια, αρκετές μέρες πριν την ψηφοφορία, είχαμε δηλώσει:
«…θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, δημόσια και χωρίς μυστικές συμφωνίες, να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση συνθετικής πρότασης…».
Επισημαίναμε δε την μέγιστη ευθύνη της πλειοψηφίας:
«… η πλειοψηφία έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την επιλογή του, αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι μόνο με τις ψήφους συμβούλων της μπορεί να φτάσουμε στον αριθμό των 18 ψήφων που απαιτούνται και στις δύο ψηφοφορίες. Και βέβαια όλα αυτά πρέπει να γίνουν ανοικτά και καθαρά, μπροστά στην κοινωνία, μακριά από προεκλογικές συμφωνίες, ώστε ο συμπαραστάτης του δημότη να επιτελέσει το έργο του χωρίς βαρίδια και υπόγειες διαδρομές.»
Στην ίδια την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και λίγο πριν την ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΙΝΗΣΗΣ δήλωσε:
«…Όλοι κόπτονται για την ανεξαρτησία του συμπαραστάτη και την ελευθερία επιλογής των δημοτικών συμβούλων, αλλά πολλά θα γίνουν φανερά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας…».
Και έτσι έγινε.
Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Η υποψηφιότητα του Κ. Αγγελόπουλου έμεινε μετεξεταστέα και δυστυχώς υποβιβάστηκε σε καθαρά παραταξιακή. Το θέατρο του παραλόγου που έπαιξε η δημοτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστή τον κ. Μπουλέ (δήθεν δεν υπάρχει γραμμή αλλά 16 ψήφοι οδηγούνται συντεταγμένα στον εκλεκτό της), όχι μόνο δεν έκρυψε τα προβλήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό της, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε και το παρασκήνιο της επιλογής και το ρόλο των υπόγειων μηχανισμών.
Η απόσυρση της υποψηφιότητας του Γ. Νταουσάνη την τελευταία στιγμή, αφού κατάλαβε ότι άλλος είναι ο εκλεκτός του μηχανισμού που στο παρελθόν τον ανέδειξε δήμαρχο, λέει πολλά για όσους θέλουν να τα καταλάβουν.
Από την άλλη μεριά φάνηκε ότι πολλές άλλες υποψηφιότητες δεν είναι τουλάχιστον παραταξιακές αφού καμιά παράταξη της αντιπολίτευσης δεν υποστήριξε συντεταγμένα κάποιον υποψήφιο.
Και από εδώ ξεκινά και η λύση του προβλήματος. Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνει σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συγκλίνουν σε μια ομάδα υποψηφίων, από αυτούς που πήραν έστω και μία ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν την δυνατότητα να είναι αποτελεσματικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους. Υπάρχουν τέτοιοι υποψήφιοι και οφείλουμε να τους αναδείξουμε, προτείνοντάς τους ταυτόχρονα στην πλειοψηφία. Από κει και πέρα η ευθύνη βαραίνει τον κ. Μπουλέ. Αν θελήσει να ξεφύγει από την στενά παραταξιακή του επιλογή, ας δεσμευθούμε (οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) ότι όποιον από αυτή την ομάδα επιλέξει η πλειοψηφία, θα τον στηρίξουμε όλοι. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε επιλογή συμπαραστάτη που θα έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Αλλιώς είτε θα μείνουμε χωρίς συμπαραστάτη, είτε θα αποδεχθούμε τις επιλογές μηχανισμών, για τους οποίους προέχει το μοίρασμα της πίττας της εξουσίας και όχι η συμπαράσταση στον δημότη.
Επιτέλους ας πάρουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, ας μιλήσουμε καθαρά και να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και τότε θα φανεί ότι οι ναι μεν οι υπόγειοι μηχανισμοί έχουν δύναμη, αλλά πολύ μεγαλύτερη έχει η κοινωνία.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ο εκλεκτός του Μπουλέ, Π. Τσούμας, θα έλεγε οτι απευθύνονται σε βελανιδοφάγους. Από τη μια δεν προτείνει κανέναν η παράταξη και από την άλλη συντεταγμένα ψηφίζουν μια υποψηφιότητα η οποία έλαβε τις χειρότερες κριτηκές. Καλό θα ήταν λοιπόν κ. της αντιπολίτευσης να στηρίξετε έναν άλλο και όχι τον προαποφασισμένο του Μπουλέ. Η όλη ιστορία μου μυρίζει και λιγάκι άδειασμα του Νταουσάνη, ο οποίος δεν θα πήγαινε καν να βάλει υποψηφιότητα αν πρώτα δεν υπήρχε συνενόηση. Ίσως η συνενόηση έγινε τον Οκτώβρη όταν ο Νταουσάνης έτρεξε χωρίς να ρωτήσει κανέναν να δώσει στήριξη στον Μπουλέ και τώρα... η υπόσχεση εκείνη ξεχάστηκε. Αυτά για όσους μιλάνε ακόμα για καθαρές διαδικασίες και οτι δεν υπήρξαν υπόγειες διαδρομές. Άλλωστε ο πάτρωνας του Μπουλέ κ. Μακρυπίδης θέλει ντε και καλά να ελέγχει τον συμπαραστάτη γιαυτό πρότεινε τον από χρόνια φίλο του, έτσι θα έχει δια αντιπροσώπου καθημερινή επαφή με του Ναυπάκτιους. Παιδιά της αντιπολίτευσης, ακολουθήστε την τακτική που προτείνετε και που είναι σχεδόν ίδια με την πρόταση Κοτσανά. Μαζευτείτε όλοι μαζί και αν πραγματικά θέλει συμπαραστάτη για το δημότη θα το δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν λές αντιπολιτευση ποιους εννοείς??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή