Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς Συμπαραστάτη η Ναυπακτία…


Άκαρπη η δεύτερη και τελική ψηφοφορία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης στον Δήμο Ναυπακτίας, μιας και κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε 18 ψήφους..
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 16 ψήφους (ξανά…) ο κ. Αγγελόπουλος, 2 ο κ. Χάρος, 1 λευκό, 1 άκυρο. Οι 7 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παπαθανάση απείχαν της διαδικασίας.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας την παραίτησή τους υπέβαλαν οι κ. Τούμπανος, Φούντας.
Κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος υπήρξαν στιγμές έντασης.
Ο Δήμαρχος, αυτή τη φορά φανερά, στήριξε μέχρι τέλους την - κατά συνείδηση μεν, σύσσωμη δε - επιλογή της 1ης ψηφοφορίας (Αγγελόπουλος), χωρίς διάθεση επί της ουσίας σύγκλησης με την αντιπολίτευση σε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.
Η παράταξη Παπαθανάση – η οποία τελικά απείχε της ψηφοφορίας- στήριξε την θέση που είχε δημόσια διατυπώσει πριν λίγες ημέρες η Κίνηση Πολιτών περί επιλογής ενός προσώπου από τους ψηφισθέντες την προηγούμενη Κυριακή από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατόπιν συνεννόησης..
Ο κ. Κοτσανάς στη τοποθέτησή του κράτησε αποστάσεις από όλες τις παρατάξεις, χωρίς να προτείνει επί της ουσίας μία άλλη λύση.
Ο κ. Καρακώστας, επανέλαβε την δημόσια και ήδη γνωστή θέση της Κίνησης για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη ευρείας αποδοχής. Στην τοποθέτησή του κατηγόρησε τον κ. Μπουλέ για παραταξιακή ψήφο την προηγούμενη Κυριακή, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έλεγε περί ψήφου κατά συνείδηση, μιας και έφερε το απόλυτο 16/16(!), που παραπέμπει σε «Σταλινικά συνειδησιακά ποσοστά» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε…
Ο κ. Μπουλές - προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποποιηθεί των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής για την διαφαινόμενη μη εκλογή Συμπαραστάτη - κατηγόρησε τον κ. Καρακώστα για το γεγονός ότι ταυτίζεται με την τοποθέτηση του κ. Παπαθανάση.
Η απάντηση του κ. Καρακώστα ήταν ότι η συμφωνία ή διαφωνία για διάφορα θέματα με δημοτικές παρατάξεις είναι κάτι αυτονόητο και υγιές στην δημοκρατία και τον διάλογο, κάτι για το οποίο έχει δώσει δείγματα γραφής στον Δήμο Ναυπάκτου την προηγούμενη τετραετία όπου - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «έχουμε μάθει να συζητάμε και όχι να παίζουμε ξύλο»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου