Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση για γέφυρα


ΟΙ  ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ
Μετά την επιτυχημένη παρέμβαση μας στα διόδια της γέφυρας στις 20/12 πολίτες απ΄ όλη την Δυτική Ελλάδα συγκροτήσαμε «την πρωτοβουλία πολιτών για μια γέφυρα που  ενώνει». Σκοπός μας  είναι το επόμενο διάστημα να αναπτυχθούν πολύμορφες δράσεις  σε όλη την δυτική Ελλάδα από την Ηλεία μέχρι τα Γιάννενα με βασικό αίτημα να μειωθούν οι τιμές διέλευσης στη γέφυρα. Εφόσον το κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα για να μας προστατεύσουν απεναντίας έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη την «Γέφυρα Α.Ε.» να διαμορφώνει τις τιμές, αποφασίσαμε να δράσουμε από μόνοι μας.  Παράλληλα είμαστε σε επικοινωνία και συντονισμό με άλλες κινήσεις που έχουν να αναπτυχθεί πανελλαδικά και ζητούν την κατάργηση των διοδίων.

 Υποτίθεται ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε για να ενώνει και να διευκολύνει  τις μετακινήσεις πολιτών καθώς και την διακίνηση εμπορευμάτων. Ωστόσο με τις τιμές που επικρατούν οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν απαγορευτικές. Πόσοι από μας δεν σκεφτόμαστε τα 23.60 που πρέπει να δώσουμε κάθε φορά για μια απλή διέλευση μετ’ επιστροφής. Την ίδια στιγμή υπάρχουν συμπολίτες που μετακινούνται καθημερινά από τη μια άκρη στην άλλη και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 260 το μήνα (1/3 του βασικού μισθού) για να πάνε στη δουλειά τους.
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω θεωρούμε ότι οι τιμές της γέφυρας μπορούν και πρέπει να μειωθούν. Μπορούν, μόνο που η γέφυρα Α.Ε. στην περίπτωση αυτή δεν θα αποκομίζει έσοδα 51,2 εκ ευρώ που είχε για το 2009, ούτε θα κάνει απόσβεση για ότι έχει καταβάλει στα επόμενα 5 χρόνια για να τις μείνουν 24 χρόνια «καθαρά» για την εκμετάλλευση της γέφυρας και να βγάλει περίπου 1,6 δις. Ευρώ καθαρά. Πρέπει, γιατί δεν αντέχουμε άλλο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να πληρώνουμε όλο και περισσότερο για όλα τα αγαθά. Από τα αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, τσιγάρα, ποτά κ.λ.π),  μέχρι τις μετακινήσεις μας και τα πανάκριβα διόδια.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·        Να μειωθεί η τιμή της απλής διέλευσης από τα 11.80 στα 7 €
·        Να αυξηθεί ο χρόνος για την διέλευση με επιστροφή από 2 ώρες σε 6 με κάρτα των 10 €
·        Να βγει κάρτα μηνιαίων απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 80 €
·        Να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για τις διελέυσεις φορτηγών και λεωφορείων
ΚΑΛΟΥΜΕ
·        Τα δημοτικά και Νομαρχιακά συμβούλια της ευρύτερης περιοχής να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις που να καλούν στις επόμενες κινητοποιήσεις.
·        Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία, τους εμπορικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους και οποιαδήποτε συλλογικότητα να υπερψηφίσουν το παραπάνω κείμενο και να δραστηριοποιηθούν γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
·        Όλους τους συμπολίτες μας να υπογράψουν και να διαδώσουν το συγκεκριμένο κείμενο ώστε να φτάσει παντού. Να συμμετέχουν ενεργά και με οποιονδήποτε τρόπο στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου