Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Α.Δ.Κ.Ν.


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Η πανελλαδική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου αποτελεί έκφραση της αγανάκτησης που υπάρχει στην κοινωνία μας για τα δυσβάστακτα και μονόπλευρα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των μικροσυνταξιούχων. 
Η ελληνική κοινωνία βιώνει την πιο σκληρή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων της. Οι κατακτήσεις δεκαετιών αποψιλώνονται. Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια προσφέρονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο και μετατρέπονται σε εμπόρευμα που θα το απολαμβάνουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων καλείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει το λογαριασμό. Οι νέοι μας που πλήττονται από την ανεργία δεν μπορούν πλέον να ζήσουν στον τόπο τους, δεν μπορούν να ζήσουν στη χώρα μας, δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια και πολλοί απ’ αυτούς έχουν αρχίσει να ξενιτεύονται. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές επιβαρύνσεις που τους επιφυλάσσει το κράτος. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται τις αλλεπάλληλες περικοπές και σπρώχνεται να επιβάλλει τοπική φορολογία για να αντεπεξέλθει στις αρμοδιότητες που της εκχωρεί το κεντρικό κράτος. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση και καθήκον να συστρατευθούμε με όλους τους εργαζόμενους και να απαιτήσουμε την αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής. Για να έχουμε το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική πρόνοια, τον περιορισμό της ακρίβειας, τις ειδικές τιμές στη γέφυρα για τις μετακινήσεις των εργαζόμενων. Για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου