Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μια απάντηση σε προσβλητικό άρθρο για τη Ναυπακτία


Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία το περιεχόμενο άρθρου που αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις σχετικά με την παιδική επαιτεία. Γράφει : «………..Σε άλλες περιπτώσεις ανάπηρα παιδιά πουλήθηκαν από τους γονείς τους σε αδίστακτους δουλεμπόρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι σε περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας οι ίδιοι οι γονείς καίνε, ή ακρωτηριάζουν, τα παιδιά τους ως «επένδυση!»…………….». 
Ο αρχικός τίτλος του άρθρου : « Αυξάνονται τα παιδιά στην επαιτεία», στη συνέχεια αλλάζει σε: « Ορεινή Ναυπακτία : καίνε παιδιά για να τα κάνουν επαίτες» Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το περιεχόμενο του άρθρου αντιγράφηκε από δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» της 27/10/2010 με τίτλο «Στην επαιτεία και τα Ελληνόπουλα». Σε εκείνο το άρθρο , αναφορικά με τη Ναυπακτία , διαβάζω : «………Η απάνθρωπη αυτή τακτική , που τείνει για κάποιους να γίνει παράδοση, έχει τις ρίζες της στην περιοχή των Κραβάρων της ορεινής Ναυπακτίας και των Κραβαριτών με την εσκεμμένη σωματική κακοποίηση παιδιών, που έχει ως αποτέλεσμα το «σακάτεμα» , έτσι ώστε ο ζητιάνος να γίνεται ακόμη πιο συμπαθής………..».

Είναι σαφές ότι το αρχικό δημοσίευμα στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» αναφέρεται στην εποχή του Καρκαβίτσα. Είναι, επίσης, σαφές ότι εκείνο το αρχικό δημοσίευμα αναδημοσιεύτηκε σκόπιμα παραποιημένο σε τέτοιο βαθμό ώστε να δείχνει τωρινό με στοιχεία δήθεν συνταρακτικά όσον αφορά την ορεινή Ναυπακτία. Ενέργειες προφανώς κατακριτέες και απαράδεκτες, αφού χωρίς παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων γίνεται προσπάθεια διασυρμού μιας ολόκληρης περιοχής με τη χρήση μέσων απαράδεκτης κίτρινης δημοσιογραφίας. 

Με την επιστολή μου αυτή εκφράζω την αγανάκτησή μου και βεβαίως την αποστροφή μου για απαράδεκτες - ανεύθυνες δημοσιογραφικές ενέργειες. Απομένει στους ίδιους τους δημιουργούς αυτών των απαράδεκτων δημοσιογραφικών εντυπώσεων να επανορθώσουν όσο πλέον μπορούν, δείχνοντας ελάχιστο σεβασμό στην αλήθεια και την αξιοπρέπεια των κατοίκων της Ναυπακτίας. 

Γιάννης Τσώτας 
Πρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν. 
(Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου