Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται το έργο της αποχέτευσης με δάνειο


Μέχρι τον Ιούνιο του 2011 πήρε παράταση το έργο της ολοκλήρωσης της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου Ναυπάκτου, αφού εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την καταβολή του ΦΠΑ από την ΔΕΥΑΝ στον εργολάβο, προκειμένου αυτός να συνεχίσει τις εργασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδυναμία της ΔΕΥΑΝ να πληρώσει το ΦΠΑ στον εργολάβο τον ανάγκασε να διακόψει το έργο από τον Μάρτιο του 2009. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η προηγούμενη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης δεν υπήρξε αποτέλεσμα και ο κίνδυνος απένταξης του έργου ήταν ορατός, πράγμα που σήμαινε μια επιβάρυνση στον Ναυπακτιακό λαό της τάξης των 12.250.000 ευρώ, όσο ήταν και ο προϋπολογισμός του έργου.
Η νέα δημοτική αρχή εξασφάλισε τις 600.000 ευρώ για το ΦΠΑ με τη σύναψη δανείου και έτσι αποφασίστηκε η άμεση επανέναρξη των εργασιών. Όλα αυτά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην σημερινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ. Μπουλές με τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο, τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Ν. Υφαντή και τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας.
πηγή: aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου