Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για τη Κλιματική Μεταβολή


Στο πλαίσιο του ευρύτερου παιδευτικού τους ρόλου, τα Σχολεία οφείλουν να παρεμβαίνουν στα προβλήματα που απασχολούν την τοπική αλλά και την παγκόσμια κοινωνία.

Ανταποκρινόμενα σε αυτόν το ρόλο, τα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης Ναυπακτίας καθιέρωσαν από την περσινή χρονιά τους «ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ», στο πλαίσιο των οποίων συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, εκδήλωση με θέμα: “Η Παγκόσμια Κλιματική Μεταβολή και οι επιπτώσεις της ”.

Η επιλογή του θέματος έγινε λόγω της επικαιρότητάς του σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο και της ανάγκης αναζήτησης όσο το δυνατό πιο έγκυρης απάντησης στο κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η εξέλιξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, προς ποια κατεύθυνση διαχέονται οι ευθύνες γι’ αυτό και ποιες είναι οι συνέπειες του φαινομένου σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο (π.χ. η διάβρωση των ακτών και η υποχώρηση των ακτογραμμών του Κορινθιακού σχετίζονται με το φαινόμενο αυτό;).

Το θέμα θα αναπτύξει ο ακαδημαϊκός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος κ. Χρήστος Ζερεφός.

Οι Διευθυντές των Σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου