Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΘΕΑΤΡΟ μαθητών Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου- Αντιρρίου


Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη  θεατρική παράσταση έκλεισε η αυλαία του ΟΙΚΟθέατρου. Η τελευταία  παράσταση δόθηκε από τα παιδιά και τους εμψυχωτές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, και είχε  τίτλο "Το μαγικό Ταμπούρλο"

 Το ΟΙΚΟθέατρο ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2010,                                                                                                                                                                                                             όπου και δόθηκαν συνολικά  15 διαφορετικές  θεατρικές παραστάσεις με θέματα για το περιβάλλον και τη διατροφή.
   Σκοπός του  ήταν να ευαισθητοποιήσει  μαθητές εκπαιδευτικούς , γονείς  αλλά και απλούς πολίτες,                                                                                                                                                                     σε θέματα που αφορούν το  σεβασμό προς το περιβάλλον και την σωστή διατροφή  ειδικά των νέων παιδιών.
Μέσα από τα παιδικά παραμύθια γνωστών συγγραφέων , οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους,                                                                                                                                                           μας ταξίδεψαν,  μετέφεραν  μηνύματα  προς την κοινωνία μας,  έδωσαν μαθήματα σεβασμού                                                                                                                                                                           και πάνω απ’ όλα μας προβλημάτισαν.
   Το ΟΙΚΟΘΕΑΤΡΟ ήταν άλλη μια προσπάθεια της ΜΚΟ Πρασινο+Μπλε  για ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση.

    Οι μικροί μαθητές  και οι εμψυχωτες τους έστειλαν αυτή τη φορά, με μοναδικό τρόπο, μηνύματα για την σημασία της ανακύκλωσης  αλλά και της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων που ο άνθρωπος θεωρεί άχρηστα.
     Οι παρόντες γονείς, εκπαιδευτικοί , χειροκρότησαν θερμά τη προσπάθεια των μικρών μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.   
  Την τελευταία παράσταση του ΟΙΚΟθέατρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας κος Σταυρόπουλος, καθώς και εκπρώσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

  Θερμά ευχαριστούμε όλους αυτούς που στήριξαν και βοήθησα στην προσπαθειά υλοποίησης του ΟΙΚΟθέατρου.
  Ευχαριστούμε την Εταιρία ARLA που πίστεψε στην προσπαθειά μας και ήταν ευγενικός χορηγός και ελπίζουμε ότι το ΟΙΚΟθέατρο μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός για τον Δήμο Ναυπακτίας.                                  
                      
 Δείτε σε VIDEO σκηνές των παραστάσεων που έχουν γίνει,  κάνοντας κλικ... εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου