Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η Ντόρα στη Ναύπακτο


Με το δήμαρχο Γ. Μπουλέ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας Μ. Χάρο, συναντήθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την επίσκεψή της στη Ναύπακτο, που ήταν και ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας της στην Αιτωλοακαρνανία.
Τα θέματα που έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης ο κ. Μπουλές ήταν η αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο και τα ανταποδοτικά οφέλη που πρέπει να έχει η περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας από το φράγμα του Αγίου Δημητρίου που υδροδοτεί την Αθήνα. Βέβαια και το θέμα της ανεργίας και της φτώχειας, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για την πάταξη αυτού του φαινομένου δεν έλειψαν από το συζήτηση, ενώ η κα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης της ορεινής περιοχής. Για να γίνει αυτό επισήμανε ότι χρειάζονται αυξημένοι πόροι, ενώ πρόκειται να προχωρήσει και η μελέτη για την διεκδίκηση των αντισταθμιστικών οφελών. Μετά από σχετική ερώτησή μας υπογράμμισε επίσης και την ανάγκη συνέχισης του έργου της Ιόνιας Οδού κατηγορώντας την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο έργο. Διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με το δήμαρχο δεν σταματάει εδώ, καθώς και οι δικές της παρεμβάσεις, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, θα είναι συνεχείς για τα μεγάλα θέματα της εριοχής.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, έβαλε το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης γιατρών στο ΙΚΑ Ναυπάκτου, καθώς και το θέμα της επαναφοράς του γραφείου της επιθεώρησης εργασίας. Όπως είπε ο κ. Χάρος και τα δυο είναι πολύ σοβαρά, διότι η έλλειψή τους βάζει σε μια μεγάλη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους και τους εργαζομένους. Μετά και από αυτή τη συνάντηση η κα Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι θα κρατήσει ανοικτή γραμμή με το εργατικό κέντρο, ώστε η ιδία και οι συνεργάτες της να «κυνηγήσουν» αυτά τα θέματα για να βρεθούν λύσεις, γιατί, όπως υποστήριξε, τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν χρήματα, αλλά πολιτική βούληση.
Στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη συναντήθηκε με την ομάδα πρωτοβουλίας της Ναυπάκτου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης όπου μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν να πάρει την πρωτοβουλία της δημιουργίας της ΔΗ.ΣΥ., ενώ έκανε αναφορά και στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι το μνημόνιο ουσιαστικά αποτελούσε μονόδρομο. Η προσέλευση πάντως των οπαδών του νέου κόμματος ήταν παραπάνω από την αναμενόμενη, πράγμα που εντυπωσίασε τους συνεργάτες της κας Μπακογιάννη.

Δείτε βίντεο για την επίσκεψη της Ντόρας στη Ναύπακτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου