Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης



Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης που τελικώς πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας τη συνεδρίασή τους που είχε αναβληθεί την περασμένη Πέμπτη, με θέμα τη γνωμοδότηση του Οργάνου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και κατ΄ επέκταση για τον Προϋπολογισμό του 2011.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, τόσο στην αρχική του τοποθέτηση όσο και κατά τη διαδικασία των απαντήσεων που κλήθηκε να δώσει, τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η διαχείριση και εξάλειψη του χρέους του Δήμου Ναυπακτίας που ως γνωστόν αγγίζει τα 7.700.000 περίπου ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως διατυπώθηκαν ενστάσεις για το γεγονός ότι στην εισηγητική έκθεση που δόθηκε στα μέλη της Επιτροπής δεν περιλαμβανόταν πλάνο με τους στόχους και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ενώ ασκήθηκε κριτική στην επιλογή για την πρόσληψη συνολικά 6 ειδικών συνεργατών του Δημάρχου.

Ακόμη, ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το χρέος του Δήμου και έγινε λόγος και για τα έσοδα που έχουν έρθει από τη λειτουργία του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στις περιορισμένες δαπάνες που προβλέπονται για τα σχολεία και πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στα καυτά θέματα του ΕΠΑΛ και του ΤΕΙ.

Οι σχετικές απαντήσεις ήρθαν τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Γούλα, όπου και οι δύο σε κάθε περίπτωση επεσήμαναν την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου