Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτημα της αντιπολίτευσης για κατεπείγουσα σύγκληση του δ.σ. Ναυπακτίας με αφορμή το παράλογο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου

ΑΙΤΗΣΗ

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας


Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας κάποιων Δ.Ο.Υ. από την 1η Οκτωβρίου και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες. Στα πλαίσια αυτής της απόφασης καταργείται ουσιαστικά η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου και μεταφέρεται στο Μεσολόγγι.
Επισημαίνουμε ότι στην Αιτωλοακαρνανία, η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου είναι η μοναδική που καταργείται, και παραμένουν σε λειτουργία άλλες μικρότερες Δ.Ο.Υ. Ακόμη η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου είναι η μοναδική που εξυπηρετεί και ένα μέρος των κατοίκων του γειτονικού νομού Φωκίδας ενώ στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο. Η κατάργησή της επομένως, μόνο προβλήματα δημιουργεί στην εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ δεν εξοικονομεί χρήματα για το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για πρωτοφανή και παράλογη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι ο δήμος Ναυπακτίας πρέπει να πάρει κατεπειγόντως  πρωτοβουλίες.
Γι’ αυτό ζητάμε την άμεση και κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας για να συζητήσει το θέμα:
«Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει ο δήμος Ναυπακτίας με στόχο να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου.»
Επιπλέον κ. πρόεδρε θεωρούμε ότι στην συνεδρίαση πρέπει να προσκληθούν όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής αλλά και να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινής συνεδρίασης με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δωρίδας.

Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι

Παπαθανάσης Αθανάσιος

Κοτσανάς Ανδρέας

Καρακώστας Κωνσταντίνος

Κοτρωνιάς Θωμάς

Τσουκαλάς Κωνσταντίνος

Κουτσοσπύρου Μαίρη

Νούλας Κωνσταντίνος

Καρναχωρίτης Μιχάλης

Κονίδας Παναγιώτης

Κεχαγιάς Κωνσταντίνος

Λουκόπουλος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου