Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για το οικιστικό Ναυπάκτου



Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του υπουργού:

Σύσκεψη για το οικιστικό της Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την Πέμπτη 31-3-2011 με τη συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Θάνου Μωραΐτη, της Γ.Γ του ΥΠΕΚΑ κ. Μαρίας Καλτσά και του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης στελέχη του ΥΠΕΚΑ, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Γούλας καθώς και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.
Εκτός του οικιστικού συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν τις επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, την αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου καθώς και άλλα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Μωραΐτης επισήμανε ότι «το οικιστικό της Ναυπάκτου είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό εγκλωβίσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης». Ο Υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι «το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες του έχουν δουλέψει συστηματικά και με μεγάλη αφοσίωση τον τελευταίο χρόνο ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να διατυπωθεί ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα τεκμηριώνεται σε μια ισχυρή επιστημονική και νομική βάση».
« Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αλλά και τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Γι’ αυτό και απαιτείται σε αυτή τη φάση μια υπεύθυνη στάση, αντάξια της συγκυρίας ώστε αυτή τη φορά να δρομολογηθεί μια ομαλή διαδικασία για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος της πόλης» κατέληξε στις δηλώσεις ο κ. Μωραΐτης.
Ο δήμαρχος Ναυπακτίας σε δήλωσή του υπογράμμισε την σημασία που έχει για τη Ναύπακτο η επίλυση του οικιστικού που ταλανίζει την πόλη τα τελευταία χρόνια καθώς και η επέκταση του σχεδίου πόλης που θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν ιδιοκτησίες 4 χιλ στρεμμάτων, να επεκταθεί η πόλη με σχέδιο και χωροταξική οργάνωση, ώστε ο τόπος μας να αναπτυχθεί νοικοκυρεμένα και μα προγραμματισμό.
Ο κ. Μπουλές είπε ακόμη ότι «με την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος για αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Ναυπάκτου και αυτή που ακολουθεί για την δημιουργία ΧΥΤΑ αδρανών θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην περιοχή που συμβαδίζει με αυτά τα έργα υποδομής και φροντίδας του περιβάλλοντος.
Με δεδομένη την πολιτική βούληση για την επίλυσή των προαναφερθέντων προβλημάτων και τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, τη δημοτική αρχή και τις Υπηρεσίες των δύο φορέων οι αναμενόμενες λύσεις θα είναι προς όφελος των δημοτών της Ναυπακτίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου