Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Με νέα νίκη συνέχισε η Ομόνοια Ναυπάκτου τις υποχρεώσεις της στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ, αφού επικράτησε εντός έδρας του Γρ.Λιακατά με το ευρύ 69-40. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την άθλια και άκρως επικίνδυνη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο νεότευκτο κλειστό του Αντιρρίου: Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα το γήπεδο να “μπάσει” νερά σε όλο το μήκος του και το παρκέ να είναι γλυστερό και φυσικά ακατάλληλο για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.
            Στο παιχνίδι η ομάδα του Κώστα Παπούλια είχε το γνωστό νωθρό και νευρικό ξεκίνημα των εντός έδρας αγώνων της. Αν και ξεκίνησε με  καλές επιλογές στην επίθεση, τα ελεύθερα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο, ενώ ταυτόχρονα κάποιες αργές επιστροφές στην άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους να τρέξουν και στον αιφνιδιασμό. Τρία λεπτα πριν το τέλος του α' δεκαλέπτου η ομάδα του Αιτωλικού ήταν μπροστά με 2(!)-9 και κάπου εκεί ξεκίνησε η αφύπνιση της ομάδας της Ναυπάκτου. Αφού βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία και άρχισε να βάζει την μπάλα στο καλάθι, μάζεψε τη διαφορά (10-13 στο τέλος του δεκαλέπτου) και πέρασε μπροστά με 15-14 στις αρχές του β'. Το δεκάλεπτο αυτό ήταν και το καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, αφού η Ομόνοια κατάφερε να δεχθεί συνολικά μόλις 6 πόντους- εκμεταλλευόμενη και την μεγάλη αστοχία των αντιπάλων στις ελύθερες βολές- ενώ επιθετικά είχε εντυπωσιακή συγκομιδή σκοράροντας 29. Έτσι έφτασε στο ημίχρονο προηγούμενη με 39-19.
            Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με το ίδιο τέμπο για τις δύο ομάδες, ωστόσο το παιχνίδι χάλασε γρήγορα, καθώς τα νερά από την οροφή που έμπαζε έκαναν τον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο και γλυστερό, ενώ υπήρχαν και συνεχείς διακοπές για να σκουπιστεί το τερέν. Η ομάδα της Ναυπάκτου μάλιστα είχε την ατυχία να χάσει ένα παίκτη της από τραυματισμό λόγω της επικινδυνότητας του παρκέ, καθώς ο Χωραφάς γλύστρησε και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα φανεί τις ερχόμενες μέρες. Ο αγώνας στο υπόλοιπό του κύλησε διαδικαστικά και για τις δύο ομάδες , αφού το πρώτο μέλημα ήταν να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός και τελείωσε στο 69-40.
            Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια περέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και περιμένει για το επόμενο παιχνίδι της, που είναι με τον Ίναχο την Κυριακή 8 Μαΐου στις 14.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Αντιρρίου.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κώστας Παπούλιας): Αποσκίτης 20 (3), Χωραφάς 14 (2), Σοφιός 8, Σχοινάς 8, Ιωάννου 7, Κωνσταντίνου 6, Τσιφτιλής 4, Κωστογιάννης 2, Σταυρόπουλος, Νικολάου

Δεκάλεπτα: 10-13, 29-6, 13-10, 17-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πήγασος ΦΙΜΠΑ*                  17
Ομόνοια Ναυπάκτου* 16
Ηρακλής Μοναστηρακίου*     16
Γρ. Λιακατάς                           13
Α.Ο.Κ. Ίναχος            *                      12
Απόλλων Θεστιέων                11
Α.Λ.Φ.Α. '93                           5

* έχουν κάνει το ρεπό τους


πηγή: omonoia-nafpaktou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου