Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Ένωσης Γονέων


Στις 15/05/2011 έγινε γενική συνέλευση των τακτικών μελών της ένωσης γονέων και κηδεμόνων του δήμου Ναυπακτίας με τα εξής θέματα:
1.      Ενημέρωση μελών για τα αποτελέσματα των επισκέψεων στα σχολεία του δήμου Ναυπακτίας από το δ.σ της ένωσης
2.      Προγραμματισμός δράσης της ένωσης
3.      ΕΠΑΛ
Προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν και τα εξής θέματα:
·         Έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου.
·         Ανακοίνωση - παρέμβαση του Δ.Σ. της Ένωσης σε ότι αφορά το κοινωνικό πρόβλημα της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς-παραβατικότητας στα σχολεία.
Η γενική συνέλευση  των μελών της ένωσης  αποφάσισε, μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της, τα εξής:
Ενημέρωση μελών για τα αποτελέσματα των επισκέψεων στα σχολεία του δήμου Ναυπακτίας από το Δ.Σ. της ένωσης
·         Διαπιστώθηκε από τις επισκέψεις στα σχολεία του δήμου Ναυπακτίας ( (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ειδικά σχολεία) ότι κοινό πρόβλημα όλων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι η έλλειψη ή/και η κακή κατάσταση του συνόλου των κτιριακών  υποδομών που επιδρούν στη σωστή λειτουργία των σχολείων.
·         Η ένωση επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο τόσο για την λειτουργική υποστήριξη των σχολείων με βάση της πραγματικές τους ανάγκες το οποίο θα θέσει υπʼ όψη της σχολικής κοινότητας και των τοπικών αρχών. Σκοπός θα είναι η διασφάλιση ισότιμης ανάπτυξης των σχολικών μονάδων και την δημιουργία μεσοπρόθεσμου σχεδίου για την σχολική στέγη στο Δήμο Ναυπακτίας.
-        Είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης και αγοράς οικοπέδων για ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων στην περιοχή.
-        Άμεσα να προχωρήσει ο δήμος στην αγορά του οικοπέδου για το 3ο δημοτικό σύμφωνα με την απόφαση της τέως  νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
-        Να επισπευστούν οι εργασίες για την ανέγερση  του ειδικού σχολείου, ούτως ώστε αυτό να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Προγραμματισμός δράσης της ένωσης
Η ένωση προγραμματίζει διάφορες δραστηριότητες που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες αγωγής υγείας. κ.λ.π. Το πρόγραμμα δράσης εγκρίθηκε ομόφωνα και θα δημοσιοποιηθεί με όλες τις λεπτομέρειες για τις δράσεις του.
Στα πλαίσια αυτά η Ένωση Γονέων σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ διοργανώνει την Παρασκευή 20/05/2011 στο 1ο δημ.σχολειοστις 7μ.μ εκδήλωση με θέμα: «σχολική ετοιμότητα των νηπίων»
ΕΠΑΛ
Ως γνωστόν η ένωση γονέων διοργάνωσε στις 04/05/2011 στο εργατικό κέντρο Ναυπάκτου ημερίδα, προσκαλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ,για το ζήτημα αυτό, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ταλαιπωρεί μαθητές, γονείς και καθηγητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε πρόκειται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας οι εργασίες που είχαν διακοπεί, εφόσον γίνει  κανονικά από τον δήμο και την περιφέρεια η καταβολή του ποσού των 44.000 στον ανάδοχο εργολάβο.
Χαιρετίζουμε και θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ως θετική. Θεωρούμε ότι η παρέμβαση μας συνέβαλλε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ολοκλήρωση των εργασιών (μέχρι 20.08.2011 όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει) θα δώσει μια ανάσα στους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του ΕΠΑΛ.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα πρέπει να υπάρξει ομαλή  ροη χρηματοδότησης και να εξασφαλισθεί ο συστηματικός έλεγχος της προόδου του έργου από τους φορείς (Δήμος Ναυπακτίας, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση) έως την ολοκλήρωση του!
Σε κάθε περίπτωση η ένωση θα παρακολουθεί και θα επεμβαίνει όποτε κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα υπενθυμίζουμε την υποχρέωση όλων να ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης της ανακατασκευής/ κατασκευής της Βόρειας πτέρυγας του συγκροτήματος.

Με εκτίμηση
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Ναυπακτίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου