Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

λepantistas: μία νέα κοινότητα ανθρώπων

Μια νέα κοινότητα ανθρώπων δημιουργείται αυτό το διάστημα στην πόλη μας, με το όνομα λepantistas, με διαδικτυακή - προς το παρόν - παρουσία.
Αντιγράφουμε από την σελίδα τους στο facebook:
Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Ναυπάκτου που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της. Για μας η Ναύπακτος όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» όπως κάποιοι θέλουν, αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της ως μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας. Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους εκατοντάδες ανυπεράσπιστους Ναυπάκτιους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Ναυπάκτου. Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. 
Θα μιλάμε για την αλήθεια & θα αποκαλύπτουμε την ψευτιά και την υποκρισία.
Επικαλούμαστε τη νομιμότητα.
Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας της Ναυπάκτου προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας
Αγαπάμε τα μέσα μεταφοράς και τα ποδήλατα.
Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια της Ναυπάκτου. 
Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Ναύπακτο πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Αναγνωρίζουμε τις θετικές πλευρές της πόλης.
Ο καλός Lepantistas δεν είναι επαγγελματίας γκρινιάρης για να μην βλέπει πόσα καλά έχει να δώσει αυτή η πόλη. Θέλουμε να τα αναδείξουμε. Και να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν την Ναύπακτο κάθε μέρα καλύτερη.
           
Οι δράσεις και οι καμπάνιες των Lepantistas δεν θα είναι "μια κι έξω".
Θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.
Διεύθυνση email         
info@lepantistas.com
Ιστότοπος       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου