Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 10/6/11


Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία στις 10 Ιουνίου ο καθαρισμός των παραλιών του Δήμου Ναυπακτίας στη Ναύπακτο.

   Στις 9.00 το πρωί, ξεκίνησαν οι καθαρισμοί των παραλιών Γρίμποβο και Ψανή με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου , 6ου και 7ου  Δημοτικών Σχολείων της Ναυπάκτου.
   Οι μικροί μαθητές "σκούπισαν" στη κυριολεξία της παραλίες, καταλήγοντας στην πλαζ της Ψανής, όπου και ξεδίψασαν πίνοντας χυμούς, ευγενική προσφορά της ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ.
   Στη παραλία της Ψανής, τους μαθητές ακολουθούσαν άλογα του ιππικού όμίλου Ναυπακτίας και Δωρίδας, συμμετέχοντας ο όμιλος με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο, στον καθαρισμό της παραλίας.

    Στις 11.00 οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου και παρακολούθησαν το συμβολικό καθαρισμό του, απο δύτες της ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ.
  Οι δύτες ανέσυραν αντικείμενα απο τον πυθμένα του λιμανιού, δίνοντας το μήνυμα στους παρευρισκόμενους και κυρίως στους μαθητές, οτι  η προστασία της θάλασσας είναι στα δικά μας χέρια.
" Σήμερα ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο κύκλος των καθαρισμών παραλιών του Δήμου Ναυπακτίας.
  Απομένει η παραλία του Πλατανίτη η οποία και θα καθαριστεί  εκτός προγράμματος, διαθέτοντας σακκούλες, γάντια και καπέλα
 στους εθελοντές κατοίκους που μας το ζήτησαν, τη Κυριακή 12 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί. 
  Στό πλαίσιο των καθαρισμών της Εβδομάδας για το Περιβάλλον,
  καθαρίστηκαν πάνω απο 6.000 μέτρα παραλιών του Δήμου Ναυπακτίας 
  και συγκεντρώθηκαν πάνω απο 300 μεγάλες σακούλες με σκουπίδια κυρίως ανακυκλώσιμα. 
  Μιά σημαντική προσπάθεια που ανέδειξε τη διάθεση για εθελοντική δράση των πολιτών και πέρασε σημαντικά μηνύματα στα νέα παιδιά "
  αναφέρει ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου