Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Προκλητική απευθείας ανάθεση συντήρησης της ιστοσελίδας του Δήμου


Με απόφαση Δημάρχου (9/6) – η οποία αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μόλις χθες 27/6!- η συντήρηση της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2011 περνά με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 15000€.
Δείτε την σχετική απόφαση.

Από το παραπάνω έγγραφο πολλές απορίες δημιουργούνται και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του..
Τι είδους συντήρηση θα υπάρξει;
Απλή ανανέωση της ήδη υπάρχουσας ιστοσελίδας; Αναβάθμισή της; Επανασχεδίαση και δημιουργία καινούργιας; Κανένα απολύτως τεχνικό χαρακτηριστικό δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο Δήμος έχει υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΣΥΔ, σύμφωνα με το οποίο το ΤΕΙ θα παρείχε τεχνογνωσία για την σχεδίαση – υλοποίηση της ιστοσελίδας του Δήμου. Προφανώς όλα αυτά ξεχάστηκαν από την δημοτική αρχή, κι ύστερα από 7 μήνες επέλεξε την απευθείας ανάθεση.

Για ποιο λόγο δεν προέβη ο Δήμος σε μειοδοτικό διαγωνισμό, όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη για άλλες προμήθειες/ υπηρεσίες;

Για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η εύλογη καθυστέρηση των 7 μηνών απραξίας;

Το ποσό των 15000€ για 6 μήνες συντήρησης μιας ιστοσελίδας είναι επιεικώς προκλητικό, ειδικά στην εποχή του ΔΝΤ και της Τρόικας και σε έναν καταχρεωμένο Δήμο που υποτίθεται γίνονται προσπάθειες μείωσης των περιττών εξόδων.

Αναμένουμε εξηγήσεις - έστω και καθυστερημένα - για ένα ακόμη μεγάλο φάουλ της Δημοτικής αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ




8 σχόλια:

  1. Δήμαρχε είπες ψέμματα.Αρκετά με το παρεάκι. Αναλαμβάνω τη σελίδα με 8.000 με ΦΠΑ. Την παίρνω?Ή δε συμφέρω? Αν φτιάξω μιά ιστοσελίδα-ένα blog, ή μια εφημερίδα που να σε κάνω θεό μήπως αλλάζεις γνώμη για μένα? emprosnews για τη nafpaktia.com!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρίζει ή είναι διαπλοκή;
    Ο κ.δήμαρχος δίνει απευθείας ανάθεση 15.000,00ευρω!!!για τη συντήρηση site του δήμου Ναυπακτίας(χρήματα υπάρχουν,γι'αυτό και ψηφίσανε σχεδόν μηδέν έργα γι'αυτή τη χρονιά)σε ιδιώτη,συνιδιοκτήτη τοπικής εφημερίδας!!!
    Επαρχιωτικός "μπερλουσκονισμός" σε όλο του το μεγαλείο!!Αφού πέρασαν κάποιοι μήνες "δημοκρατικής πιστοποίησης",τώρα μπορούμε να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο.Και έπεται η συνέχεια...
    Άραγε τυχαίο είναι που ο προαναφερόμενοςιδιώτης που παίρνει την απευθείας ανάθεση από τον δήμο Ναυπακτίας,να επιλέγεται και ως ειδικός συνεργάτης του διπλανού μας δήμου Δωρίδας;
    Δεν νομίζω.
    Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά γιατί γκρινιάζετε?
    Ο Μπουλές βρέθηκε από τα Περιβόλια στο Λιμάνι παίζοντας καθαρά με την επικοινωνία.
    Δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει.
    Για δέκα χρόνια η επικοινωνία έπλασε ένα μύθο γύρω από το όνομά του σε τέτοιο βαθμό που άνθρωποι που δεν τον ήξεραν να πίνουν νερό στο όνομά του.
    Έτσι θα πορευθεί και τώρα.
    Με το αζημίωτο..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε εσείς δεν είναι έτσι τα πράγματα .
    Αμέσως κακεντρεχείς και συνωμοσιολόγοι και αντιδραστικοί όλοι σας.
    Απλά ο κ. Δήμαρχος ως πρώην Σύμβουλος
    -μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για επενδύσεις με κεφάλαια εξωτερικού (άρθρο 3 του Ν. 2687/53) και
    -εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στην Επιτροπή διαπραγματεύσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη από την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας(σε εποχές πολύ βαθιού ΠΑΣΟΚ)
    αναγνώρισε την ευκαιρία στο πρόσωπο του ΕΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ του συντρόφου κ. Καπεντζώνη και απλά θέλησε να συνδράμει την επιβίωση αυτού του επιστήμονα.
    Αλήθεια κ. Καπεντζώνη, έχει ειδική άδεια ο Ειδικός σας Σύμβουλος για να εξασκεί ελεύθερο επάγγελμα ;
    Θα προλαβαίνει να σας δίνει την κατάλληλη αρωγή στο έργο σας και να συντηρεί και την ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας : Γιατί προφανές με μια τέτοια αμοιβή ( 1.250 € / μήνα ) το έργο αυτό πρέπει να είναι εγνωσμένης δυσκολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αίσχος .. λές και δεν ξέρει άλλους επαγγελματίες του είδους μέσα στη Ναύπακτο...
    αλλά πήγε με τη μία εκεί που έχει συμφέρον...Γλύφονται μεταξύ τους τοπικά ΜΜΕ και Δημαρχοι!
    τώρα πρέπει μια τοπική εφημερίδα και μία τοπική ιστοσελίδα που σχετίζονται με τον "επιστήμονα" να αποδείξουν ότι δεν ευνοούνται και δεν ευνοούν.. 2 πράγματα μένουν ή να φύγει ο επιστήμονας από τα έργα του δήμου ή να φύγει από τον ενεργό ρόλο στα τοπικά ΜΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καρακώστα χάνεις την ουσία. Το θέμα είναι γιατί χάλασε η δουλειά με το ΤΕΙ. Αυτό ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τον κόσμο και τους φοιτητές. Ο Δήμαρχος απαξιώνει το ΤΕΙ αργά αλλά σταθερά, γιατί έχει προσωπικές κόντρες με τον Τριανταφύλλου. Γιατί δεν τα λέτε αυτά στον κόσμο. Το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί το τμήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό στην πόλη μας. Ο Μπουλές μέρα με τη μέρα πριονίζει το ΤΕΙ. Η τελευταία πράξη: έσπασε τη συμφωνία συνεργασίας του. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, θέλουν να μας διώξουν από τη Ναύπακτο. Δεν πρέπει να αφήσουμε την προσωπική κόντρα Μπουλέ - Τριανταφύλλου να πάρει άλλες διαστάσεις. Κρατήστε το ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Αν μας το πάρουν και αυτό τι θα γίνει; Άμεση λύση στο κτιριακό ΤΩΡΑ. Δέσμευση του Δημάρχου για πολιτική πίεση να μείνει το τμήμα στη Ναύπακτο. Συστράτευση της διοίκησης του ΤΕΙ με το Δήμο και τις παρατάξεις. Το ΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα δεν είναι η ανάθεση, και διαγωνισμό μπορούσε να στήσει ο Μπουλες. Τόσους έχει κάνει, εκεί θα κόλλαγε. Απλά ήθελε να πάρει τη δουλειά από το ΤΕΙ χώρις να προλάβουν να αντιδράσουν, για αυτό και έκανε ανάθεση. Επίσης το ΤΕΙ δεν θα αναλάμβανε μόνο την σελίδα, αλλά και άλλα πράγματα. Κανένα απο αυτά δεν έχει προχωρήσει. Γιατι; Γιατί ο Μπουλές δεν έχει υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ; Αναδείξτε το θέμα, είναι πολύ πιο σημαντικό απο 15 χιλιάρικα το αν θα μείνει ή αν θα φύγει το ΤΕΙ από τη Ναύπακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή