Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Εβδομάδα για το περιβάλλον: δελτίο ενημέρωσης


Ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου η ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ναυπακτίας με τη διανομή του προγράμματος δράσεων για την Εβδομάδα Περιβάλλοντος. Μαζί με το πρόγραμμα μοιράστηκαν και έντυπα ένημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών , ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και μπαταριών. Εντυποδιανομές έγιναν στο Αντίρριο, Γαλατά, Γαβρολίμνη και στο Τρίκορφο Ναυπακτίας, ενώ την εντυποδιανομη ενημέρωσης στη Ναύπακτο, συνόδευαν παιδιά της φιλαρμονικής Ναυπάκτου, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην ενημέρωση.
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 18.00 στη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου θα υλοποιηθεί ημερίδα για τον Εθελοντισμό και τη σημασία του. Θα παρευρεθούν ως ομιλητές, τιμώντας με τη παρουσία τους τη διοργάνωση, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κος Γιάννος Λιβανόςκαι η Γενική Διευθύντρια του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κα ’ννυ Μητροπούλου, σε μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του εθελοντισμού στις μέρες μας.
Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού καιΠεριβάλλοντος Πράσινο + Μπλε, υλοποιούν την εβδομάδα για το Περιβάλλον και τον ’νθρωπο μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών του Δήμου και ιδιαίτερα των νέων. Μια εβδομάδα δράσεων, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, σε θέματα περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στον εθελοντισμό, τον καθαρισμό παραλιών και την ανακύκλωση.
Μια εβδομάδα δράσεων, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, σε θέματα περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στον εθελοντισμό και την ανακύκλωση.
Από τις 6 έως και τις 12 Ιουνίου 2011 θα υλοποιηθούν δράσεις όπως :
  • Ημερίδα με θέμα την σημασία του εθελοντισμού.
  • Καθαρισμός παραλιών Δήμου Ναυπακτίας.
  • Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων.
  • Δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά - Η Τέχνη της επαναχρησιμοποίησης υλικών.
  • «Λούνα Παρκ ανακύκλωσης» διαδραστικό επιδαπέδιο εκπαιδευτικό παιχνίδι.
  • Κινηματογραφικές προβολές περιβαλλοντικής ταινίας.
  • Μουσική βραδιά - συναυλία «το κλίμα είναι στο χέρι μας».
  • Εντυποδιανομές ενημερωτικού υλικού ανακύκλωσης.
Προσκαλούμε,
Όλους τους Δημότες του Δήμου Ναυπακτίας και ιδιαίτερα τους νέους, να λάβουν μέρος στην εβδομάδα για το περιβάλλον, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, αλλά και το μέλλον μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

 πηγή: nafpaktos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου