Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Κ. Καρακώστας ανταπαντά στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ


Την αλήθεια ρεεεε!!!
(Κραυγή αγωνίας από τον ηθοποιό Ν. Καλογερόπουλο - μαθητή,
με το τέλος της καλής ταινίας του Θ. Μαραγκού, «Μάθε παιδί μου γράμματα»)

Αγαπητέ μου κ. Σταυρόπουλε, πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ η ανακοίνωση που γράψατε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, δημιουργεί τελικά, μεγαλύτερο πρόβλημα από το αρχικό.
Περίμενα να μην βρείτε καμιά δικαιολογία και να μην επιχειρήσετε συμψηφισμούς, για το περιστατικό των ύβρεων στο δ.σ. της ΔΕΥΑΝ, από τον έμμισθο σύμβουλο του κ. Μπουλέ.
Περίμενα να απαντήσετε επί της ουσίας στην ανακοίνωσή μου και να πείτε τις προτάσεις σας για την ΔΕΥΑΝ.
Δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν έγινε.
«Η άστοχη φρασεολογία του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.» αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.
Αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε δεν αστόχησε στην φρασεολογία του ο έμμισθος σύμβουλος του κ. Μπουλέ. Δεν χρησιμοποίησε άλλη λέξη αντί αυτής που θα έπρεπε (αυτό είναι η αστοχία). Ακούσαμε από το στόμα του ύβρεις που σπάνια ακούγονται. Κι αν από ντροπή λέτε ότι δεν ακούσατε τις ακριβείς φράσεις, σας θυμίζω το «ου ψευδομαρτυρήσεις».
Και αυτή δεν είναι η μοναδική ωραιοποίηση που επιχειρείτε.
Αναφέρετε ότι ήδη είχε τελειώσει η συνεδρίαση και μετά συνέβησαν τα όσα απαράδεκτα λέγονται. Δεν είναι έτσι. Η συνεδρίαση διακόπηκε εξ’ αιτίας της συμπεριφοράς του αντιπροέδρου και επειδή σηκώθηκε όρθιος βωμολοχώντας κινούμενος ενάντια στον διευθυντή της επιχείρησης. Δεν «ακούσατε» την παρέμβασή μου, να μην γράφεται τίποτε στα πρακτικά και να θεωρηθούν ότι δεν ειπώθηκαν αυτά που ξεστόμισε ο αντιπρόεδρος; Δυστυχώς ούτε ο αντιπρόεδρος με άκουσε και συνέχισε προκαλώντας τη διακοπή.
Για να μην πω ότι στην ανακοίνωσή σας, έντεχνα, τοποθετείτε πρώτη μια φράση που ειπώθηκε τελευταία, για να συσκοτίσετε το ποιος ξεκίνησε το επεισόδιο.
Ξεχάσατε κι άλλο περιστατικό που συνέβη μια ώρα πριν τη διακοπή ενάντια σε άλλον εργαζόμενο.
Ξεχάσατε ανάλογα περιστατικά σε προηγούμενες συνεδριάσεις με στόχο πάλι εργαζόμενους στην επιχείρηση όπου και πάλι οι θιγόμενοι έδωσαν τόπο στην οργή.
Ξεχάσατε την ρήση μέλους της παράταξης Μπουλέ «αν είχα τέτοια επιχείρηση με 30 εργαζόμενους, θα απέλυα τους 15»!!
Ευτυχώς δεν τα ξέχασαν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΝ και σας διαψεύδουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.
«Το Σωματείο εργαζομένων καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τις χυδαίες φραστικές επιθέσεις που συνεχώς δέχονται εργαζόμενοι από τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ… Κάνουμε γνωστό πως η διαλλακτικότητα που έχει επιδείξει το Σωματείο μέχρι σήμερα σε ανάλογες συμπεριφορές έχει εξαντληθεί»
Είδατε αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε, οι εργαζόμενοι μιλάνε για συνεχείς χυδαίες φραστικές επιθέσεις, που εσείς προφανώς δεν «ακούσατε».
Γι αυτό αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου δεν στάθηκα στις ύβρεις, δεν ανέφερα καν το όνομα του υβριστή και επικεντρώθηκα στην πολιτική επιλογή της παράταξης Μπουλέ που είναι η στοχοποίηση των εργαζόμενων. Κι αυτό εκτός από ανέντιμο είναι και λάθος πολιτικά, γιατί η ΔΕΥΑΝ μόνο με την συνεργασία εργαζόμενων και διοίκησης, μπορεί να πάει μπροστά. Είναι απαραίτητη η ΔΕΥΑΝ για την πόλη γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε για έργα αποχέτευσης, ύδρευσης και βιολογικού καθαρισμού.

Πλήρης απουσία προτάσεων από την παράταξη Μπουλέ


Κι όλα τα παραπάνω θα ήταν παρωνυχίδες και συγχωρητέα πολιτικά πταίσματα αν τουλάχιστον συνοδεύονταν από πολιτική πρόταση διεξόδου, για τη ΔΕΥΑΝ.
Περίμενα αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε να μου απαντήσετε λέγοντας τις προτάσεις σας για την επιχείρηση. Αντ’ αυτού το απόλυτο κενό. Βρήκατε το κουράγιο να γράψετε τόσες σελίδες για να υπερασπίσετε τον κ. Μπουλέ και τον έμμισθο σύμβουλό του, και ούτε μια γραμμή δεν βρέθηκε, για να μας πείτε, τι θα γίνει με το μέλλον της επιχείρησης.
Κι όχι μόνο αυτό.
Όταν στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησα να καταθέσω τις προτάσεις της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για να βγει η ΔΕΥΑΝ από το αδιέξοδο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μου αφαίρεσε τον λόγο (!!!), θεωρώντας ότι είμαι εκτός θέματος. Και εσείς συναινέσατε αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε. Φαίνεται, πως δεν είχατε πρόχειρο τον Βολτέρο εκείνη την στιγμή.
Γράφετε στην ανακοίνωσή σας «…Είμαι οπαδός του Βολτέρου, που έλεγε: «Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα αγωνίζομαι για να μπορείς να τα λες»…». Δεν ακολουθήσατε όμως την ίδια τακτική στο δημοτικό συμβούλιο. Την ρήση του Βολτέρου την κακοποιείτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, αλλά αυτή ωχριά μπροστά στον «παραταξιακό πατριωτισμό», που όψιμα ανακαλύψατε.
Απ΄ ότι διαβάζω στην ανακοίνωσή σας, συμφωνείτε μαζί μου, για τα προβλήματα της επιχείρησης. Δεν αρκεί όμως η περιγραφή τους. Χρειάζονται λύσεις και γι αυτό σας ζητώ με αγωνία τις προτάσεις σας. Μιλήστε επιτέλους για την ουσία. Διατυπώστε έστω και μία πρόταση. Αυτό περιμένουμε από εσάς και την παράταξή σας.
Γι αυτό και στην ανακοίνωσή μου δεν στάθηκα τόσο στο περιστατικό των ύβρεων αλλά επέλεξα να αναδείξω το πολιτικό ζητούμενο για τη ΔΕΥΑΝ. Η παράταξη όμως του κ. Μπουλέ έχει άλλο πολιτικό ζητούμενο. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα, ενώ δεν ειπώθηκε από την παράταξή σας καμιά πρόταση για το τι θα κάνουμε, ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η ΔΕΥΑΝ, το όνομά μου αναφέρθηκε πάνω από πενήντα φορές. Έφθασα να αναρωτιέμαι αν ήμουν εγώ ο υβριστής ή έστω κάποιος υπόγειος δολιοφθορέας που καταφέρνει να βάζει τρικλοποδιές στην «υπεύθυνη δημοτική αρχή» και δεν την αφήνει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στην διοίκηση.

Για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης.

Δεν θα επαναλάβω τα όσα λέω χρόνια τώρα, για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Εξ άλλου είμαι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ψήφισα το να πληρώσουμε το «πανωπροίκι» στον εργολάβο. Τα ίδια αργότερα επαναλάμβανε προεκλογικά και η παράταξή σας. Το κακό είναι ότι εσείς τα ξεχάσατε ενώ η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επιμένει στην ίδια επιλογή. Για να φρεσκάρω την μνήμη σας, θυμίζω τι έγραφε η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΛΕ» τον Δεκέμβριο του 2010 σε άρθρο με τίτλο:
«μυρωδιές αποχέτευσης».
«…Την εκχώρηση μελλοντικών εσόδων της επιχείρησης που απαιτεί ο εργολάβος για, δήθεν, επιπλέον εργασίες…την οριστικοποίηση και υπογραφή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (των δήθεν επιπλέον εργασιών δηλαδή).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου ενέκρινε, τους λεόντειους όρους …τους οποίους δεν είχε κανένα λόγο φυσικά να μην υπογράψει και ο εργολάβος.… και η σύμβαση για τις επιπλέον εργασίες (εμείς επιμένουμε να λέμε «δήθεν») άρα και τα επιπλέον 2.800.000 ευρώ που ζητάει ο εργολάβος, υπεγράφη … αποτελεί την καλύτερη ομολογία πως η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Ναυπάκτου με δική τους υπογραφή έχουν αποδεχθεί τον εκβιασμό τού εργολάβου, έχουν υπογράψει συνεπώς την καταδίκη της επιχείρησης και της πόλης γενικότερα…»
Αν πληρωθεί το «πανωπροίκι» και υποκύψουμε στον εκβιασμό λέγαμε όλοι τότε, έχουμε υπογράψει την καταδίκη της επιχείρησης και της πόλης.
Εσείς τώρα φθάσατε να καμαρώνετε που θα το πληρώσετε. Ο δε κ. Τσούμας στην συνέντευξη «υπόδειγμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας» που του παραχωρήσατε, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να σας ρωτήσει τι θα κάνετε για τους «εκβιασμούς» και τις «δήθεν εργασίες», όπως έγραφε πριν λίγους μήνες. Αντίθετα στην ίδια εφημερίδα αποσιωπούνται οι ύβρεις στη ΔΕΥΑΝ από τη μια μεριά και από την άλλη το ότι υποκύψατε στον «εκβιασμό», παρουσιάζεται σαν μεγάλη νίκη.
Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε. Γι αυτό στην ανακοίνωσή μου επεσήμανα: «Η παράταξη του κ. Μπουλέ σήμερα είναι έτοιμη να πληρώσει πανωπροίκι 2 εκ. ευρώ στον εργολάβο της αποχέτευσης με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ και τον δήμαρχο απλούς θεατές αυτής της εξέλιξης». Και δεν βρήκατε να πείτε ούτε μια κουβέντα γι αυτό. Απλώς δικαιολογείστε ότι έτσι τα βρήκατε από τον κ. Παπαθανάση. Επιτίθεστε δε σε μένα, στον μοναδικό σύμβουλο (στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο) που δεν δέχθηκε τον εκβιασμό. Μήπως «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»;
Ξέρετε πολύ καλά, ότι το έργο της αποχέτευσης, εδώ και δύο χρόνια, είναι έτοιμο σε ποσοστό 98% και όλος ο καυγάς γινόταν για να πληρωθεί το «πανωπροίκι». Αποφασίσατε να μην αντιδράσετε και να το πληρώσετε. Αυτός είναι «ο αγώνας της υπεύθυνης δημοτικής αρχής», όπως αυτοθαυμάζεστε. Γι αυτό και έχει γίνει σήμα κατατεθέν για την παράταξη Μπουλέ η φράση «στον καθρέπτη μου κοιτιέμαι κι από μόνος μου αγαπιέμαι».
Και δεν είναι αυτό το μοναδικό περιστατικό στο οποίο ακολουθείτε την πεπατημένη. Στην ίδια την διακοπείσα συνεδρίαση της ΔΕΥΑΝ προσήλθατε με πρόταση (την διατύπωσε μάλιστα ο αντιπρόεδρός σας) να δοθούν σε εργολάβο οι εργασίες σύνδεσης των οικιών με το δίκτυο αποχέτευσης ενώ εγώ και οι εργαζόμενοι σας προτείναμε να εκτελεστεί το έργο από την ΔΕΥΑΝ με αυτεπιστασία για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος της επιχείρησης, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των συνδημοτών μας. Αντίθετα με την δική σας πρόταση, μόνος κερδισμένος θα ήταν ο εργολάβος.
Τέλος αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε ειλικρινά θα ήθελα να μου πείτε που διαφωνείτε σε αυτό που έγραψα στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου.
«Κι όμως ο κάθε πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ θα έπρεπε να είχε αποδείξει την ικανότητά του στην διοίκηση και να έχει καταθέσει άποψη για το έργο της επιχείρησης. Αντί γι αυτό η επιχείρηση υφίσταται (στο παρελθόν αλλά και τώρα) ως προέδρους, ανθρώπους που έρχονται από το πουθενά και το μόνο που έχουν αποδείξει είναι η πολιτική τους φιλία με τον εκάστοτε δήμαρχο.»
Σας ζήτησα να αποδείξετε την ικανότητά σας στη διοίκηση και να καταθέσετε την άποψή σας για την ΔΕΥΑΝ. Όσο δεν το κάνετε, το μόνο που μένει είναι η πολιτική σας φιλία με τον κ. Μπουλέ.
Ακολουθείτε την πεπατημένη αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε. Αντιγράφετε το παρελθόν, αν και σύνθημά σας ήταν, το «έφυγε το χθες». Δυστυχώς για εσάς και την Ναυπακτία εξαντλείτε πολύ γρήγορα τα όποια θετικά καύσιμα σας έδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλο και περισσότερο ταυτίζεστε με αυτό που φιλοδοξούσατε (;;;) να αλλάξετε.

Για το μισθολογικό κόστος

Στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΝ, δεσμεύομαι να σας φέρω την συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει η Ένωση των ΔΕΥΑ με την πανελλαδική ομοσπονδία των εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ. Εάν υπάρχει κάτι παράνομο στους μισθούς των εργαζόμενων, θα κάνω ο ίδιος πρόταση να υπάρξει (αναδρομικά μάλιστα) μείωση του μισθού τους και προσαρμογή του στη νομιμότητα.
Υπερακοντίζοντας δε, σας προτείνω να ψάξουμε και τις υπερωρίες ακόμη και τις αναρρωτικές άδειες (αν εσείς το θέλετε) για να δούμε αν υπάρχει κατάχρησή τους. Απορώ μάλιστα, εάν εσείς ή ο αντιπρόεδρος ξέρατε όλο αυτό τον καιρό κάτι τέτοιο, γιατί το αφήσατε να υπάρχει και γιατί καλύψατε κάποιους. Εάν όμως υπάρχει νομιμότητα (όπως εγώ ισχυρίζομαι) ή έστω αποκατασταθεί από εδώ και πέρα, σας ζητώ να σταματήσετε την «ανθρωποφαγία» και να πείτε (επιτέλους) την πρότασή σας για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλιώς, αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε, το μόνο που αξίζει να καταγραφεί από τα τελευταία γεγονότα, είναι το δικό σας μετέωρο βήμα και βλέμμα, απέναντι σε μια επιχείρηση που πολλά έχει να προσφέρει, αλλά η δική σας πολιτική επιλογή και του κ. Μπουλέ, είναι το να την «βουλιάξετε».

Δάσκαλε που δίδασκες….!!!


Υ.Γ. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (πριν πέντε ημέρες δηλαδή) εσείς και ο κ. Μπουλές διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχετε υπογράψει την συμπληρωματική σύμβαση, ούτε έχει αποφασιστεί να πληρωθεί το «πανωπροίκι» της αποχέτευσης με δική σας υπογραφή. Επειδή όχι μόνο δεν ακούτε καλά, αλλά και ούτε θυμάστε καλά, θα φρεσκάρω την μνήμη σας.
Ορίστε η τελευταία σελίδα του πρακτικού συνεδρίασης, της επιτροπής που παρακολουθεί το έργο της αποχέτευσης.
Στο σημείο 2. αναφέρεται κατηγορηματικά:

«Συναινούμε στην υπογραφή της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης…»

Συναινούμε δηλαδή να πληρωθεί το «πανωπροίκι», αποδεχόμαστε τον «εκβιασμό» και «υπογράφουμε την καταδίκη της επιχείρησης και της πόλης», σύμφωνα με το δημοσίευμα που ανέφερα πιο πάνω.
Και λίγο πιο κάτω, δεύτερη στη δεξιά στήλη, φιγουράρει η υπογραφή σας, αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε. Προφανώς γνωρίζετε την παροιμία που λέει ότι πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας. Εσείς όχι μόνο βάλατε την υπογραφή σας αλλά για να καλύψετε το λάθος σας, διαλέξατε να ισχυριστείτε ψευδώς ότι αυτή είναι ανύπαρκτη. Μακάρι να είναι αυτό το τελευταίο ψέμα που θα ακούσω από εσάς και τον κ. Μπουλέ.
Αυτό θα είναι ωφέλιμο για την πόλη και τη ΔΕΥΑΝ.

Ελπίζοντας από εδώ και πέρα να περάσουμε
στην ουσία των προβλημάτων της ΔΕΥΑΝ,
έτοιμος να καταθέσω προτάσεις και να ακούσω τις δικές σας.
Με εκτίμηση
Κ. Καρακώστας, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο δ.σ. της ΔΕΥΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου