Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή του Α. Κοτσανά, στον Υπουργό Εσωτερικών για το κλείσιμο του 4ου παιδικού σταθμού, στον δήμο Ναυπακτίας.


Ανοιχτή επιστολή

Αξιότιμε Κε Υπουργέ


Έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος με αριθμό 1177 29/08/2011 σχετικά με τη λειτουργία των βρεφικών - παιδικών σταθμών της χώρας και της από βήματος βουλής διαβεβαίωσής σας ότι "κανένας δημοτικός παιδικός σταθμός στη χώρα δε θα κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού" παρακαλώ όπως επιληφθείτε της μη επικύρωσης της 277/11 απόφασης του ΔΣ του δήμου Ναυπακτίας που αφορά κατάργηση - συγχώνευση του 4ου παιδικού σταθμού λόγω έλλειψης προσωπικού. Σημειωτέον εκκρεμεί αίτημα του Δήμου Ναυπακτίας προς το υπουργείο σας για 3 θέσεις με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Ευελπιστούμε για άμεσες ενέργειες σας ώστε για τη περίοδο 2011-12 να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του 4ου παιδικού σταθμού Ναυπακτίας.

Με τιμή
Ο επικεφαλής της Δημοτικής ενότητας
Α. Κοτσανάς, δημοτικός σύμβουλος

Κι ένα σχόλιο από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο δήμο Ναυπακτίας, η παράταξη του κ. Μπουλέ πήρε την απόφαση να κλείσει τον 4ο παιδικό σταθμό, όχι διότι υπάρχουν μόνιμες ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά επειδή κάποιες εργαζόμενες βρίσκονται σε περιστασιακή άδεια. Αυτές οι ελλείψεις, μια χαρά θα μπορούσαν να καλυφθούν με έκτακτο προσωπικό. Όμως ο κ. Μπουλές προτίμησε το κλείσιμο του σταθμού. Δεν δέχθηκε καν την παράταση της λειτουργίας του για ένα μήνα, μέχρι να δούμε αν θα βρισκόταν κάποια λύση, με την προσωρινή πρόσληψη εργαζόμενων που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό. Την πραγματική του πρόθεση δεν την απέκρυψε. Επανέλαβε αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, ότι "δεν είναι δυνατόν ένα χωριό να έχει παιδικό σταθμό".
Υποφέρει λοιπόν, ή από εμπάθεια ή από αμάθεια. Δεν είναι δυνατόν να μιλά για τα ανατολικά προάστεια της Ναυπάκτου (Λυγιά, Ξηροπήγαδο κλπ)και να τα θεωρεί χωριά. Όταν ακόμη από τη δεκαετία του 80 στο ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο)οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζονται ως το μέλλον της Ναυπάκτου. Ήδη φιλοξενούν χιλιάδες κατοίκους και έχουν το οικιστικό απόθεμα που μπορεί να αποσυμφορήσει το κέντρο της Ναυπάκτου. Αλλά ποιά οικογένεια εργαζόμενων με μικρά παιδιά θα επιλέξει τον Λυγιά για αγορά κατοικίας, όταν ξέρει ότι θα "γράφει" χιλιόμετρα για να πηγαίνει τα παιδιά του στον παιδικό σταθμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου