Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Άσπρο-Μαύρο

Κάποιος που δεν παρακολουθεί από κοντά την τοπική επικαιρότητα, και απλώς κρατάει μια επαφή μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, επώνυμων και ανώνυμων (φρούτο που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στα μέρη μας τελευταία…) η γενική εντύπωση που πρέπει να έχει σχηματίσει είναι η εξής:

Η Δημοτική αρχή σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο για τον Δήμο όσο και για την χώρα, κάνει προσπάθειες και δεν τα πάει άσχημα. Καθαριότητα δημοσίων χώρων, μερική αξιοποίηση Ξενία, πολιτιστικές εκδηλώσεις με χαμηλό κόστος και ικανοποιητική συμμετοχή, επαναλειτουργία κινηματογράφου κλπ κλπ…
Επίσης η αντιπολίτευση δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Φωνάζει, αντιπαρατίθεται και διαβάλλει τον Δήμαρχο, χωρίς πολιτικές θέσεις, προσπαθώντας να βάλλει τρικλοποδιές στο έργο του και να έχει το προσδοκώμενο πολιτικό όφελος, χωρίς να προσφέρει επί της ουσίας κάτι θετικό στον Δήμο Ναυπακτίας, πέραν του χαβαλέ με τις ατάκες στα δημοτικά συμβούλια..
Ειδικά ο Καρακώστας συνεχώς βγάζει ανακοινώσεις χωρίς πολιτικές θέσεις για θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα που δεν είναι σημαντικά. Αναλώνεται σε στείρο αντιπολιτευτικό λόγο και επιζητά συνεχώς τη δημοσιότητα, χωρίς επί της ουσίας να προτείνει κάτι.


Αν αυτή είναι και η δικιά σου άποψη για τα τοπικά θέματα, συγχαρητήρια! Δεν έχεις καμία προσωπική επαφή με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Και εξηγούμε:
1. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι σαφώς πιο σοβαρή από την προηγούμενη. Το ότι κάνει τα βασικά και αυτονόητα - πράγματα που υπήρχαν προ 5ετίας (σινεμά, αίθουσα συνεδριάσεων δ.σ. στο Ξενία) και απλά χάθηκαν λόγω ανικανότητας Παπαθανάση- δεν τη κάνει σε καμία περίπτωση πετυχημένη και επαρκή.
Θυμίζω ότι φέτος ο Δήμος έχει το μικρότερο τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων και αυτό ναι μεν μικραίνει το χρέος, δεν δίνει όμως καμία ώθηση για ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.
2. Πάμε τώρα στην καυτή πατάτα: ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Τι εστί αντιπολίτευση; Στο δικό μου το μυαλό αυτός που αντιπολιτεύεται έχει διπλό ρόλο: α)Πρέπει να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία και τον τρόπο που διοικεί και β) πρέπει να προτείνει λύσεις και πολιτικές με βάσει το πρόγραμμά του. Και τα δύο παραπάνω πρέπει να γίνονται φανερά, δημόσια, με συνέχεια και συνέπεια.

Αρκεί μια ματιά στο blog της Κίνησης για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος ότι η Κίνηση Πολιτών κάνει με συνέπεια και συνέχεια το έργο στο οποίο την έθεσε η τοπική κοινωνία.
Επίσης όσοι έχουν παρευρεθεί έστω και σε μία συνεδρίαση του δ.σ. Ναυπακτίας, ξέρουν ότι ο εκπρόσωπος της Κίνησης τιμά την θέση του και με το παραπάνω.

Κατά ένα περίεργο τρόπο όμως η καλή Κίνηση της προηγούμενης 4ετίας - που έφθειρε σε μεγάλο βαθμό τον Παπαθανάση με την δράση της – έχει γίνει κακή: Δεν έχει τρόπους, δεν έχει πολιτικές θέσεις, χάνει την ουσία, συμμαχεί με ετερόκλητα στοιχεία, είναι γραφική, δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό της κοινωνίας, αναλώνεται και επιζητά την δημοσιότητα και άλλα ωραία. ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!

Η Κίνηση Πολιτών να είστε σίγουρη δεν πρόκειται να διαλυθεί όπως πολλούς θα βόλευε. Είναι εδώ, θα συνεχίσει να είναι εδώ για το καλό της πόλης. Με θέσεις, προτάσεις, στοιχεία για όσους ακόμα αντέχουν να ψάχνουν την αλήθεια και δεν τρώνε κουτόχορτο.

ΥΓ1 Η πόλη είναι μικρή και λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας…
ΥΓ2 Οι αναφορές των μέσων στην Κίνηση Πολιτών γίνονται εις το όνομα Καρακώστας. Θυμίζω ο Καρακώστας είναι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Κίνησης. Οι θέσεις του δεν είναι προσωπικές, αλλά εκφράζουν ένα σύνολο ανθρώπων. Την Κίνηση Πολιτών. Αλλά ξέχασα…ο Καρακώστας είναι μόνος του…
ΥΓ3 Tο πολύ το κυρ’ ελέησον το βαριέται κι’ ο Θεός

Ντίνος Γκέκας

8 σχόλια:

  1. Η Δημοτική αρχή σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο για τον Δήμο όσο και για την χώρα, κάνει προσπάθειες και δεν τα πάει άσχημα. Καθαριότητα δημοσίων χώρων, μερική αξιοποίηση Ξενία, πολιτιστικές εκδηλώσεις με χαμηλό κόστος και ικανοποιητική συμμετοχή, επαναλειτουργία κινηματογράφου κλπ κλπ …

    Άρα δεν τα πάει άσχημα με τα βασικά και αυτονόητα πράγματα. Εν μέσω οικονομικής κρίσης
    Η παραπάνω σκέψη λοιπόν είναι μια αλήθεια !!!
    Δεν μπορώ να καταλάβω το ειρωνικό σχόλιο ΄΄Αν αυτή είναι και η δικιά σου άποψη για τα τοπικά θέματα, συγχαρητήρια! Δεν έχεις καμία προσωπική επαφή με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα’’. ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ διάβασε όλο το άρθρο και θα βρεις την απάντηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΝΤΙΝΟ,ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ".
    ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ "ΕΞΟΔΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ" ΚΑΠΟΙΩΝ?? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΓ 1 ,ΠΑΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Φίλε" ανώνυμε, βγάλε την κουκούλα αν επιθυμείς διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως ο Ντίνος τάραξε τα νερά. Άρα ξέρει να βρίσκει το στόχο του. Και κάτι άλλο. Μιλά επώνυμα και ξέρει να σηκώνει το βάρος αυτών που λέει.
    Είχα αμφιβολίες (και τις έχω ακόμη) αλλά με αυτά που βλέπω καταλαβαίνω ότι με τον Μπουλέ που μπλέξαμε, μόνο η Κίνηση μπορεί να λέει αλήθειες που πονάνε το "νεοκατεστημένο" της Ναυπάκτου. Κι όταν λέω "νεοκατεστημένο" εννοώ την "κίτρινη φυλή" που φόρεσε κοστούμι και ταγιεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο ένα σαφές πολιτικό κείμενο από τον εκπρόσωπο της Κίνηση Πολιτών. Βγάζει κανείς άκρη; Και μετά λέει γιατί οι αναφορές των μέσων στην Κίνηση Πολιτών γίνονται εις το όνομα Καρακώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 6.32 τι δεν καταλαβαίνεις να στο μεταφράσω...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή