Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επιτέλους ανοικτές παραλίες!


Η είδηση: «Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ο Δήμος Ναυπακτίας, σήμερα άνοιξε τον παραλιακό δρόμο του Γριμπόβου. Ύστερα από προσφυγή του Λιμενικού ταμείου που έχει και την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των παραλιών, η απόφαση του Δήμου Ναυπακτίας ακυρώθηκε μιας και δεν υπήρχαν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.»
 Ύστερα από 30 χρόνια αποτυχημένης εμπειρίας, ο Δήμος προχωρά στην εφαρμογή του παλλαϊκού αιτήματος της τοπική κοινωνίας για ανοιχτές παραλίες και το καλοκαίρι.
 Επιτέλους οι παραλίες ανοίγουν για τον απλό λαό, και πέφτουν οι μπάρες και τα τείχη, που τόσα χρόνια άφηναν τα καλογυαλισμένα αμάξια παρκαρισμένα μακριά από τους φυσικούς τους ιδιοκτήτες, που αγχωμένοι έπιναν τη φράπα τους, με το μυαλό στις εξορισμένες «συντρόφους». Άσε που ελλείψει σκίασης στα πάρκινγκ, τα οχήματα λειτουργούσαν ως θάλαμοι σάουνας. Κάτω από τον πλάτανο, δεν χαλάνε τα πλαστικά και η θερμοκρασία είναι υποφερτή εντός του αμαξιού, βελτιώνοντας έτσι την υγεία των δημοτών και επισκεπτών.
 Άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πρωτοποριακής απόφασης είναι η αύξηση του τζίρου των καταστηματαρχών, μιας και η κίνηση θα είναι αυξημένη – όπως συμβαίνει το χειμώνα – και τα οχήματα θα είναι υποχρεωμένα να παραγγείλουν κάτι και αυτά για να παρκάρουν υπό σκιά πλατάνου.
Επίσης η κάθε παρέα θα επιλέγει τη μουσική που θέλει να ακούσει, αμεσοδημοκρατικά και με συνοπτικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας το στερεοφωνικό του οχήματος, απαλλάσσοντας τους καταστηματάρχες από το παράλογο βάρος της μουσικής ψυχαγωγίας των θαμώνων, εξοικονομώντας και πόρους, μιας και πλέον δεν θα απασχολούν DJ.
 Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούσαν με τα παιχνίδια τους τα πιτσιρίκια κατά μήκος των παραλιών θα είναι πλέον παρελθόν. Ποδήλατα, πατίνια, χαχανητά, κλάματα, φωνές και λοιπές παιδικές συνήθειες προκαλούσαν το κοινό αίσθημα και δημιουργούσαν κλίμα θορύβου και έντασης. Όλα αυτά πλέον θα είναι μια κακιά ανάμνηση, και τα παιδάκια επιτέλους θα είναι κλειδωμένα σπίτι τους, ή στη καλύτερη στην αυλή της γιαγιάς τους, αφήνοντας μας να απολαύσουμε τον καφέ μας με γαλήνη και ηρεμία.
 Είναι πολλά. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της μεγαλειώδους απόφασης είναι τόσα πολλά, που με την εφαρμογή του μέτρου θα βιώσουμε μια άλλη καθημερινότητα Σε βάθος χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι να τα απαριθμήσουμε πιο αναλυτικά, μιας και ορισμένα από τα πλεονεκτήματα ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να τα αντιληφθούμε, λόγω έλλειψης εμπειρίας.
 Όσο για αυτούς που αντιδρούν στη νέα πραγματικότητα, να τους θυμίσουμε ότι οι κοινωνίες προχωρούν με τους τολμηρούς και όχι με τους αντιδραστικούς!
 Η δημοτική αρχή ήδη εκπονεί πλάνο πεζοδρόμησης του περιφερειακού, από Πλατανίτη μέχρι και Ξηροπήγαδο. Η κίνηση αυτή θα έχει διπλό όφελος: 1. Οι περαστικοί νταλικέρηδες θα αράζουν τα κουρασμένα τους κορμιά κάτω από τον πλάτανο και θα πλακώνονται στα ούζα προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους. 2. Οι δε πολίτες – επισκέπτες θα απολαμβάνουν την μοναδική πανοραμική θέα που προσφέρει ο περιφερειακός, χωρίς τον φόβο των διερχόμενων οχημάτων.
 Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι ο περιφερειακός να μετατραπεί στη νέα τουριστική ζώνη της Ναυπακτίας, μιας και αποδείχτηκε κατσικόδρομος. Τα μαντριά που γειτνιάζουν του περιφερειακού, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα μεταφερθούν στη πλαζ Ναυπάκτου, αξιοποιώντας έτσι έναν ακόμη αναξιοποίητο χώρο στο κέντρο της πόλης. Η κίνηση αυτή, θα δώσει άλλο αέρα (κυριολεκτικά) στο κέντρο της πόλης. Επίσης μπροστά μας έχουμε δύσκολους καιρούς και ο Δήμος -δείχνοντας το κοινωνικό του προφίλ – θα επιτρέπει το δωρεάν άρμεγμα των αγριοκάτσικων που θα φιλοξενούνται στη πλαζ, και θα εξασφαλίσει το γάλα του παιδιού για κάθε οικογενειάρχη δημότη. 
Κλείνοντας να τονίσουμε ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται!
 ΠΗΓΗ: attackta.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου