Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της παράταξης Παπαθανάση για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού



 Μετά τα περσινά φαινόμενα ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού σε τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας και το από 8-11-2011 σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς τον Δήμο Ναυπακτίας με το οποίο ενημέρωνε για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού και συνέστηνε συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται το φαινόμενο της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας, Πλατάνου και Πυλλήνης και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα νεότερων μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, όταν στις ορεινές δημοτικές ενότητες του δήμου μας υπήρχε πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε τα χωριά μας αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών.
Η δημοτική μας παράταξη πριν ακόμη ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, επανειλημμένα στα δημοτικά συμβούλια έθετε προς συζήτηση το θέμα του ελέγχου του πόσιμου νερού στις δημοτικές ενότητες του δήμου μας και μάλιστα με το από 27-7-2012 έγγραφό της ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με το εάν έγιναν δειγματοληψίες νερού προκειμένου να ελεγχθούν και ποια τα αποτελέσματα αυτών. Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα έγγραφο που ακόμη και σήμερα παραμένει αναπάντητο! Μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την 5-9-2012, και μη έχοντας λάβει καμία σαφή απάντηση επί του ζητήματος του ελέγχου του νερού, καθότι τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καρκατσούλης όσο και ο κ. Μπουλές δήλωναν πλήρη άγνοια, η παράταξη μας ενήργησε άμεσα. Συγκεκριμένα την επομένη του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας κ. Κ. Νούλας, μετέβη στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και παρέλαβε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών νερού τα οποία προέκυψαν μετά από αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Κατόπιν όλων αυτών των ενεργειών μας, φτάσαμε επιτέλους στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών νερού, σύμφωνα με τα οποία, στην Δ.Ε. Πυλλήνης από τα 18 δείγματα που ελήφθησαν, τα 12 είναι «ακατάλληλα προς πόση λόγω ύπαρξης παθογόνου μικροβιακού φορτίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, και αντίστοιχα στην Δ.Ε. Αποδοτίας από τα 17 δείγματα που ελήφθησαν τα 14 είναι ακατάλληλα και στην Δ.Ε. Πλατάνου από τα 18 δείγματα τα 11 κρίθηκαν ακατάλληλα!
Δυστυχώς για τον κ. Μπουλέ, για ακόμη μία φορά, είναι αυτός ο οποίος δυσφημεί τον δήμο μας με τις ενέργειές του και τις εγκληματικές παραλείψεις του. Εύλογα έτσι γεννώνται τα εξής ερωτήματα:
1)      Γιατί ο δήμος Ναυπακτίας από τις 8-11-2011 και ενώ γνώριζε ήδη τα αποτελέσματα των μετρήσεων νερού που έκριναν ακατάλληλα προς πόση τα περισσότερα δείγματα, δεν έκανε καμία ενέργεια για συστηματικούς ελέγχους;
2)      Γιατί ενώ γνώριζε ότι ελήφθησαν δείγματα από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας την 11η-7-2012  από την Δ.Ε. Πυλλήνης, την 30η-7-2012 από την Δ.Ε. Αποδοτίας και την 1η-8-2012 από την Δ.Ε. Πλατάνου, δεν ενδιαφέρθηκε, αν και γνώριζε το βεβαρημένο παρελθόν, να ενημερωθεί εγκαίρως για τα αποτελέσματα αυτά;
3)      Γιατί η δημοτική αρχή δεν θορυβήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον κώδωνα κινδύνου που έκρουε η παράταξη μας, με τις συνεχείς οχλήσεις μας κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων και με το από 27-7-2012 έγγραφο μας;

Όλα αυτά δείχνουν τρομερή ανευθυνότητα και μαρτυρούν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αναλγησία, η επικινδυνότητα και η ανεπάρκεια αυτής της δημοτικής αρχής.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου