Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Προχωράμε ανεξάρτητα και καθαρά

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ
για ν’ αλλάξουμε την πόλη και τα χωριά μας

Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας μπορούν να γίνουν η ευκαιρία ν’ αλλάξουμε την πορεία των δημοτικών μας πραγμάτων. Στο δήμο Ναυπακτίας, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας αλλά και τα πρόσθετα εμπόδια που βάζει ο «Καλλικράτης», μπορούμε να δημιουργήσουμε το καινούριο.

Αρκεί να αποφασίσουμε όλοι μας να αλλάξουμε σελίδα


  • Τα χρίσματα και οι κομματικές «στηρίξεις» δεν μας ενδιαφέρουν. Μόνο όποιος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος μόνος του, ζητά «στήριξη». Εξ άλλου στα κομματικά υπόγεια που μοιράζονται τα «χρίσματα» δεν ευδοκιμεί η δημοκρατία και η διαφάνεια.
  • Το πρώτο που πρέπει ν’ αλλάξει είναι η νοοτροπία στη διοίκηση του δήμου. Να ξεμπερδεύουμε με τα ρουσφετάκια, τις τσιμεντοστρώσεις και το βόλεμα των δικών μας παιδιών. Αυτά μας έφεραν στη σημερινή δύσκολη θέση. Μόνο ο δήμος Ναυπάκτου με τον κ. Παπαθανάση φέρνει προίκα στο δήμο Ναυπακτίας ένα δυσβάστακτο χρέος που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ και πιθανόν να φθάσει στα 8 εκατομμύρια, με τις υπερβάσεις στο έργο της αποχέτευσης που καρκινοβατεί.
Κι όλο αυτό το χρέος δημιουργήθηκε από τα «πυροτεχνήματα», τα ρουσφέτια και την κακοδιοίκηση. Στο χέρι μας λοιπόν είναι να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Να καταδικάσουμε και στην κάλπη αυτούς που φόρτωσαν στην πλάτη μας ένα χρέος που αντιστοιχεί σε 1000 ευρώ ανά οικογένεια!
  • Αυτό που χρειαζόμαστε στο νέο δήμο Ναυπακτίας είναι μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργώντας συλλογικά και δημοκρατικά θα ανοίξει νέους δρόμους στη διοίκηση του δήμου. Εμείς στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έτσι θα προχωρήσουμε. Συνεργαζόμαστε ήδη με συνδημότες μας από τους έξι δήμους, προχωράμε ανεξάρτητα και καθαρά και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές με στόχο τη διοίκηση του δήμου.
  • Δεν θέλουμε όμως μόνο τη στήριξή σας. Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας στα δημοτικά πράγματα και όχι να μας δώσετε τη διοίκηση του δήμου «με απ’ ευθείας ανάθεση». Γιατί δεν είμαστε εργολάβοι της πολιτικής. Ο δήμαρχος με «κοστούμι – γραβάτα – χαιρετούρα» και φιλικό χτύπημα στην πλάτη έχει για όλους μας τελειώσει και δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Θέλουμε να διοικήσουμε το δήμο, με την κοινωνία και για την κοινωνία. Με σεβασμό στη θέληση των κατοίκων, διαχειριζόμενοι το δημόσιο χρήμα με τρόπο που να πετυχαίνουμε το μέγιστο κοινωνικό όφελος.

Η Ναυπακτία είναι ο τόπος μας και δεν θέλουμε να τον βλέπουμε να μαραζώνει

Την προηγούμενη τετραετία, με την ψήφο των Ναυπακτίων, πήραμε εντολή να είμαστε στην αντιπολίτευση. Και το κάναμε, κατά γενική ομολογία, πολύ καλά. Όχι μόνο με την κριτική, όπου αυτή χρειαζόταν, αλλά καταθέτοντας δεκάδες προτάσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχόλησαν την πόλη.
Αυτή τη φορά αν μας αναδείξετε στη διοίκηση του δήμου, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τις δικές μας και τις δικές σας προτάσεις. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά. Κι εσείς με το ψηφοδέλτιό μας στην κάλπη, μπορείτε να δώσετε στην Ναυπακτία την ευκαιρία που χρειάζεται για να πάει μπροστά.


Κώστας Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου,
επικεφαλής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου